Μπομπολόνι, οι κλασσικοί λουκουμάδες της Τοσκάνης, που το όνομα τους και μόνο παραπέμπει σε ζυμαράκι καλοφουσκωμένο! Όταν έχουν το σχήμα …
Ιταλικές συνταγές
-
-
H pasta alla Gricia είναι η λιγότερο γνωστή απ’ τις 4 εμβληματικές μακαρονάδες της περιοχής του Λάτσιο (Ρώμη), με τις …
-
Μια μοναδική συνταγή που θα αγαπήσετε. Πεντανόστιμο ριζότο Primavera. Το υπέροχο αυτό ιταλικό ριζότο είναι ότι πρέπει για ένα γέυμα …
-
Ο συνδυασμός χταπόδι με μακαρόνια στην Ελλάδα είναι γκραν σουξέ ειδικά σε περιόδους νηστείας, όπου έχει κυριαρχήσει η συνταγή με… …
-
Γνωρίστε την πολυπρόσωπη ιταλική φριτάτα. Η λογική ενός αρχαίου πιάτου, η βασική συνταγή, δημοφιλείς γεμίσεις και όσα πρέπει να ξέρετε …
-
Εύκολη συνταγή, που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Φριτάτα με σπανάκι και μοτσαρέλα, η Ιταλική συνταγή! Αφράτη και …
-
Ποτέ ένα πιάτο δεν θα μάς έχει δώσει τόση νοστιμιά με μια μόνο χούφτα συστατικών, όσο αυτό εδώ! Η Ιταλική …
-
Το πρέσνιτζ είναι ένα γλυκό συνώνυμο της Τεργέστης, είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και δεν λείπει ποτέ από τα …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
ΥΛΙΚΑ: 300 gr ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ(ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΑ) 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ (ΦΡΕΣΚΟ Η ΞΕΡΟ) 1 ΣΚ. ΣΚΟΡΔΟ 2 ΚΑΡΟΤΑ 2 ΚΛ. ΣΕΛΙΝΟ Η ΣΕΛΕΡΙ …
-
Η focaccia (φοκάτσα) είναι ένα ψωμάκι ιταλικό, σαν τη βάση από αφράτη πίτσα κάτι, ή σαν την λαδένια τη δικιά …
-
Υλικά για 2 πίτσες διαμέτρου 32-34 εκ. Για τη ζύμη: 200 γρ. αλεύρι σκληρό 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 χλιαρό …
-
Γλυκάκια που γίνονται γρήγορα, εύκολα και πολύ οικονομικά, και αποτελούν ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για τα καλοκαιρινά μας τραπέζια! Τα σιτσιλιάνικα …
-
Χταποδάκι μαγειρεμένο με μία παλιά, παραδοσιακή ιταλική συνταγή.pignata (foto tratta dal web)Ένα από τα πιό χαρκτηριστικά πιάτα της καλής παραδοσιακή …
-
Το κρεμμύδι ως κύριο υλικό μιας σάλτσας ζυμαρικών μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό ή διαδεδομένο ακόμη και στην Ιταλία,… …
-
Πιτσάκια με μελιτζάνες! Ένα πεντανόστιμο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό καλοκαιρινό ορεκτικό, που θα το λατρέψετε! Η ιδέα είναι βέβαια από την …
-
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτάΥλικά για 4 μερίδες:500 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι200 γρ. πανσέτα καπνιστή1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο250 …
-
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτάΧρόνος Αναμονής: 2 ώρες Για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι σκληρό 150 χλιαρό νερό 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 …
-
Κοτοπουλάκι στην κατσαρόλα πολύ νόστιμο, μαγειρεμένο με μια συνταγή από την Βόρεια Ιταλία και συγκεριμένα από την περιοχή του Belluno. …
-
Στο άκουσμα της συνταγής γιουβέτσι με κεφτέδες, η φαντασία μου πάει σε ανέμελη Κυριακή με ένα σμάρι παιδιά στο κήπο, …
-
Η πάστα αλά Νόρμα είναι μια κλασική Ιταλική συνταγή που δημιουργήθηκε στη σιτσιλιάνικη πόλη της Κατάνια κατά τον 19ο αιώνα …