Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της συνταγής. Σε αυτήν που παρουσιάζουμε εδώ, αρωματίσαμε το μπισκότο με κακάο, κανέλα και γλυκό κρασί Marsala, …
Ιταλικές συνταγές
-
illaboratoriodimmskg.blogspot.com
-
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΝΌΛΟ ΣΙΤΣΙΛΙΆΝΟ // GELATO AL CANNOLO SICILIANO
illaboratoriodimmskg.blogspot.comby adminΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΝΌΛΟ ΣΙΤΣΙΛΙΆΝΟΚαθώς η συνταγή για τα κανόλι (δες εδώ) συνέπεσε να δημοσιευτεί το καλοκαίρι, παράλληλα με την …
-
Τα Spaghetti alle Vongole κάθε Σαρακοστή κάνουν την πανηγυρική εμφάνισή τους ως πιάτο ημέρας στα Ιταλικά εστιατόρια που σέβονται τον …
-
ΛΑ ΡΙΜΠΟΛΊΤΑ, Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ // LA RIBOLLITA TOSCANA
illaboratoriodimmskg.blogspot.comby adminΛΑ ΡΙΜΠΟΛΊΤΑ,Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣΗ ριμπολίτα (ribollita) είναι ένα από τα πιό χαρακτηριστικά πιάτα της καλής, φτωχικής, παραδοσιακής …
-
Πριν τις γιορτές είχαμε πάει σε ένα bazaar που διοργάνωναν οι πρεσβείες διαφόρων χωρών.Στο περίπτερο της Ιταλικής πρεσβείας εκτός του …
-
Η κλασσική βασιλόπιτα της Βιέννης Υλικά 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό 3 αυγά 2 ποτήρια ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ …
-
ΤΟΡΤΑ ΚΑΠΡΕΖΕ : ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΡΙ // TORTA CAPRESE
illaboratoriodimmskg.blogspot.comby adminΌταν είδα πως και ο Luca Montersino έχει βάλει την δικιά του προσωπική πινελιά στο παραδοσιακό αυτό γλυκό, είχα την …
-
Η επίσημη ιταλική διασκευή της καρμπονάρα, με το περίεργο όνομα, έρχεται απ΄το Βατικανό. Υπέρκομψες, ντελικάτες ταλιατέλες Paglia e Fieno αλά …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Γλυκό, επίπεδο, μαλακό κέικ με καστανάλευρο, ξηρούς καρπούς και άρωμα δενδρολίβανου από την κουζίνα της Τοσκάνης. Vegan, νηστίσιμο, χωρίς γλουτένη.
-
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // MACCHERONI ALLA BOLOGNESE per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE
illaboratoriodimmskg.blogspot.comby adminΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΔεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη σήμερα, είναι η μέρα που μαγειρεύουμε μαζί …
-
Εκτός από το γνωστά σοκολατάκια, οι ιταλοί ονομάζουν baci, δηλαδή φιλιά, όλα τα μπισκοτάκια που αποτελούνται από δύο κομμάτια ζύμης …
-
Με τη γειτονική μας Ιταλία μοιραζόμαστε πολλά στοιχεία, τόσο πολιτισμικά, ιστορικά, αλλά και σε θέματα ιδιοσυγκρασίας και τελικά γαστρονομίας. Τα …
-
Η κλασική ιταλική γαριδομακαρονάδα φτιαγμένη με τον πιο παλιό τρόπο: στη λαδόκολλα. Υπερνόστιμη, ελαφριά, με ντοματένια σάλτσα και ζωμό γαρίδας. …
-
Είναι μιά πεντανόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα που συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Σικελία.Μπορείτε να την κάνετε είτε με σπαγγέτι,λαζάνια είτε με οποιοδήποτε …
-
Η σιτσιλιάνικη μπριόσα είναι ημίγλυκη, αφράτη, με μαλακή, κίτρινη ψίχα, ελαστική κρούστα και ιδιαίτερο άρωμα. Ισως την συναντήσετε να βουτάει …
-
Ο λόγος που αποκαλώ αυτό το σνίτσελ βιεννέζικο δεν είναι ότι είναι ακριβώς σαν εκείνο. Στην αυθεντική βιεννέζικη συνταγή το …
-
Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή μιας παλιάς, δεκαετιας του 70, συνταγής του Ciambellone με πορτοκάλι του Bertolini, που βρήκα ανάμεσα …
-
Μία ξεχωριστή Αποκριάτικη συνταγή είναι το Βενετσιάνικο Παστίτσιο από τα Κύθηρα. Αυτό το ξεχωριστό παστίτσιο έχει μία γλυκιά ζύμη αντί για …
-
Τα ζυμαρικά με τον συνδυασμό αρακά, κρέμας και κάποιου αλλαντικού, είναι απ’ τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στο οικογενειακό τραπέζι σε… …
-
ΜΠΙΣΚΟΛΆΤΕ, ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ! // BISCOLATTE (BISCOTTI DA INZZUPARE NEL LATTE)
illaboratoriodimmskg.blogspot.comby adminΑπό τα κλασσικά ιταλικά μπισκότα γιά το πρωινό, είναι και αυτά με την κρέμα γάλακτος. Θα τα συναντήσετε και τυποποιημένα …