H pasta alla Gricia είναι η λιγότερο γνωστή απ’ τις 4 εμβληματικές μακαρονάδες της περιοχής του Λάτσιο (Ρώμη), με τις …
Ιταλικές συνταγές για Ζυμαρικά
-
-
Ο συνδυασμός χταπόδι με μακαρόνια στην Ελλάδα είναι γκραν σουξέ ειδικά σε περιόδους νηστείας, όπου έχει κυριαρχήσει η συνταγή με… …
-
Ποτέ ένα πιάτο δεν θα μάς έχει δώσει τόση νοστιμιά με μια μόνο χούφτα συστατικών, όσο αυτό εδώ! Η Ιταλική …
-
Το κρεμμύδι ως κύριο υλικό μιας σάλτσας ζυμαρικών μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό ή διαδεδομένο ακόμη και στην Ιταλία,… …
-
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτάΥλικά για 4 μερίδες:500 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι200 γρ. πανσέτα καπνιστή1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο250 …
-
Στο άκουσμα της συνταγής γιουβέτσι με κεφτέδες, η φαντασία μου πάει σε ανέμελη Κυριακή με ένα σμάρι παιδιά στο κήπο, …
-
Η πάστα αλά Νόρμα είναι μια κλασική Ιταλική συνταγή που δημιουργήθηκε στη σιτσιλιάνικη πόλη της Κατάνια κατά τον 19ο αιώνα …
-
Τα Spaghetti alle Vongole κάθε Σαρακοστή κάνουν την πανηγυρική εμφάνισή τους ως πιάτο ημέρας στα Ιταλικά εστιατόρια που σέβονται τον …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Πριν τις γιορτές είχαμε πάει σε ένα bazaar που διοργάνωναν οι πρεσβείες διαφόρων χωρών.Στο περίπτερο της Ιταλικής πρεσβείας εκτός του …
-
Η επίσημη ιταλική διασκευή της καρμπονάρα, με το περίεργο όνομα, έρχεται απ΄το Βατικανό. Υπέρκομψες, ντελικάτες ταλιατέλες Paglia e Fieno αλά …
-
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // MACCHERONI ALLA BOLOGNESE per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE
illaboratoriodimmskg.blogspot.comby adminΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΛΑ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕγια τους QUANTI MODI DI FARE E RIFAREΔεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη σήμερα, είναι η μέρα που μαγειρεύουμε μαζί …
-
Είναι μιά πεντανόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα που συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Σικελία.Μπορείτε να την κάνετε είτε με σπαγγέτι,λαζάνια είτε με οποιοδήποτε …
-
Μία ξεχωριστή Αποκριάτικη συνταγή είναι το Βενετσιάνικο Παστίτσιο από τα Κύθηρα. Αυτό το ξεχωριστό παστίτσιο έχει μία γλυκιά ζύμη αντί για …
-
Ήρθε η μέρα σήμερα μετά απο μία ακόμη βόλτα στη Ρώμη, να γράψω την συνταγή για αυθεντική Καρμπονάρα. Χωρίς κρέμες …
-
Το σπαγγέτι καρμπονάρα είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, το οποίο μαγειρεύουν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. …
-
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Σαρδηνία, γιά να δοκιμάσουμε τα τοπικά ραβιόλια (γεμιστά ζυμαρικά)…culurzònes) είναι ραβιόλια, φτιαγμένα με μία απλή …
-
Πολύ ωραία ζυμαρικά! Λέγονται Orecchiette, δηλαδή αυτάκια στα Ιταλικά, και τα έφερε από κει ο Χάρης, ο γιος μου! Τα …
-
Ξέρεις τα φρέσκα ζυμαρικά Orecchiette; Αν όχι έλα να σου μάθουμε να τα φτιάχνεις όπως οι Ιταλοί!
-
Μια από τις συνταγές που μας έφτιαξε ο εξάδελφος μας Salvatore την Μ. Εβδομάδα, ήταν γαρίδες και κολοκτύπες (ψευτογαρίδες ή …
-
Τα λιγκουίνι με θαλασσινά είναι ένα κλασικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, νόστιμο, με τη γεύση της θάλασσας. Με σουπιά, καλαμάρι, …