Κανταϊφόπιτα με κιμά και πράσα
Μια πολύ γνωστή πιτούλα, φτιαγμένη όμως λίγο διαφορετικά, χωρίς τα κλασικά φύλλα. Στρωμένη πάνω σε αφράτο κανταΐφι και ανακατεμένη με …
Μια πολύ γνωστή πιτούλα, φτιαγμένη όμως λίγο διαφορετικά, χωρίς τα κλασικά φύλλα. Στρωμένη πάνω σε αφράτο κανταΐφι και ανακατεμένη με …
Η συνταγή είναι της Ναταλίας. Υλικά για την ζύμη: 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι 1 ποτήρι πορτοκαλάδα με …
Η μελιτζανόπιτα θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και κιμαδόπιτα, όμως αν προσέξει κανείς την αναλογία κιμά και μελιτζάνας θα αντιληφθεί …
Υλικά Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ. Κιμάς αρνίσιος 300 γρ. Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ. Αλάτι-πιπέρι …
Μια απίθανη κιμαδοτυρόπιτα με ιδιαίτερη τεχνική. Για την γέμιση τυριού: μισο κιλο φυλλα 2 φλυτζ.τσαγιου τυρι 4 κουτ.σουπας γαλα 2 …
Υλικά Σφολιάτα 1 ρολό Κιμάς 400 γρ Κρεμμύδια 4 μεγάλα ψιλοκομμένα Πιπεριά κέρατο 1 ψιλοκομμένη Μαϊντανός 1 κούπα ψιλοκομμένος Βούτυρο …
Να σας πω την αλήθεια τις πιτούλες αυτές τις έκανα σκεφτόμενη τα ποντιακά περέκ με κιμά. Δεν έχουν καμία σχέση …
Υλικά 1 αυγό 350 ml γάλα 3 κ.σ. αλεύρι 120 γρ. τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο 350 γρ. κιμά χοιρινό 1 κρεμμύδι …
Βουβάλι, Τραχανάς, Φύλλο για πίτα, Πράσο, Κεφίρ, Βούτυρο, Σπορέλαιο
Εγω λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω την κρουασανόπιτα … περισσότερο για το υπέροχο σχέδιό της που φαντάζομαι ότι θα είναι το …
Τι χρειαζόμαστε: 8 φύλλα για πίτα 1 1/2 κιλό κιμά πρόβειο λίγο γάλα 8 παξιμάδια 6 αυγά 4 κουταλιές σούπας …
Και όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις έτσι στα γρήγορα…που ξεσπάς; Και το κυριότερο, πως ξεμπερδεύεις με τους «δύσκολους» της …
Οι αγαπημένες μου πίτες είναι η πρασόπιτα και η κιμαδόπιτα. Ειδικά όταν αυτές οι δυο γεύσεις συνδυάζονται, δίνουν το τέλειο …
Για τον κιμά, που ενδεχομένως σας έχει περισσέψει από μια μακαρονάδα, έχω ξαναγράψει. Αξιοποιείται πολύ εύκολα σε μια γρήγορη πίτα …
Πανεύκολη “πιτούλα” με ιδιαίτερη γεύση, που εμένα τουλάχιστον θυμίζει λίγο Ανατολή.