Φύλλα αγκινάρας ντολμά, δηλαδή γεμιστά
Σε επίσημη πρώτη παρουσίαση ένα νέο πιάτο, φύλλα αγκινάρας ντολμά, που φτιάχνεται με τα φύλλα του καρπού της αγκινάρας που …
Σε επίσημη πρώτη παρουσίαση ένα νέο πιάτο, φύλλα αγκινάρας ντολμά, που φτιάχνεται με τα φύλλα του καρπού της αγκινάρας που …
1/4 φλ. ελαιόλαδο 12 αγκινάρες καθαρισμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους κομμένα σε φέτες …
“Trifolati” στην ιταλική κουζίνα σημαίνει “μαγειρεμένα όπως η τρούφα”, και υπονοεί σωτάρισμα με σκόρδο και μαϊντανό. Οι αγκινάρες σωτέ, ελεύθερη …
Θρεπτικό και χορταστικό συνοδευτικό για κυνήγι και ψάρι αλλά και γευστικότατη βάση για κις και σουφλεδάκια. 1/2 kg αγκινάρες καλά …
Υλικά 12 μέτριες αγκινάρες 1 ματσάκι μάραθο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χυμό 1 λεμονιού 2 κουτ. Σούπας ξλιδι 1 κουτ. …
Αν στην Ελλάδα η κλασσική συνταγή για τις αγκινάρες είναι η “αγκινάρες αλά πολίτα”, τότε στην Ιταλία είναι η “αγκινάρες …
Υλικά : 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη …
Υλικά Αγκινάρες 10 τεμ Κρεμμύδια μικρά 3 -4 τεμ (του στιφάδου) Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ Κρεμμυδάκια φρέσκα 1 /2 ματσάκι …
Υλικά συνταγής 1 κιλό κουκιά φρέσκα 6 αγκινάρες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.σ. αλεύρι 6 κ.σ. …
Αφού λοιπόν τις καθαρίσαμε, ας συντηρήσουμε μερικές για τις σαλάτες μας! Τις αγκινάρες της προηγούμενης ανάρτησης εννοώ. Αυτός ο τρόπος …
Υλικά 8 τρυφερές αγκινάρες (600 γρ. περίπου) 2 σκελίδες σκόρδο 60 ml. ελαιόλαδο 125 ml. λευκό ξηρό κρασί 15 ml. …
Είναι γεγονός ότι το κρητικό εδεσματολόγιο περιέχει πολλές τέτοιες συνταγές. Δυο-τρία υλικά καλής ποιότητας και στην εποχή τους, απλός τρόπος …
Υλικά συνταγής 500γρ. αγκινάρες (αφού καθαριστούν) 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 2 λεμόνια (ο χυμός τους) αλάτι πιπέρι…
Υλικά 6 μεγάλες αγκινάρες 1 φλ. ζωμό κρέατος 250 γρ. γραβιέρα 1 αυγό 1 ματσάκι μαϊντανό 1/2 φλ. παρμεζάνα αλάτι, …
Αγκινάρες, Ελαιόλαδο, Κεφαλοτύρι, Φέτα, Ντομάτα, Δυόσμος, Λεμόνι
…Η πλούσια κρεμώδης γλυκιά γεύση της αγκινάρας με τις πολυεπίπεδες αποχρώσεις τελικά καταφέρνει να συνυπάρξει με το ελαφρά πικρό αλλά …