ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΒΟΥΡΜΑ Αγαπημένη χειμερινή πιτούλα η πρασόπιτα! Συνήθως στην γέμιση βάζω κιμά, αυτήν την φορά την δοκιμάσαμε με …
Συνταγές με αλεύρι κίτρινο
-
-
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
-
Η ελληνική λεμονόπιτα του Κωστή Κωστάκη, είναι μία σπιτική γλυκιά πίτα με δροσερή, αέρινη κρέμα με λεμονάτη γεύση & τραγανό …
-
Με λίγο νερό, αλεύρι και υπομονή φτιάχνεις ζύμη και ανοίγεις σπιτικό φύλλο με άζυμο ζυμάρι, δηλαδή μία ζύμη που δεν …
-
Η δεύτερη κατά σειρά αγαπημένη συνταγή της Κρήτης μετά τα καλιτσούνια είναι η σφακιανόπιτα. Λεπτή πίτα με γέμιση μαλακού τυριού …
-
Οριακά μεν αλλά με τέτοια ζέστη τα βλίτα ή βλήτα.. είναι ακόμη εδώ, σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να σας μοιραστώ αυτή …
-
Υπέροχες στριφτές τυρόπιτες με απλά υλικά και υπέροχο, τραγανό, χειροποίητο φύλλο! Απλά ονειρεμένες!
-
Αν δεν έχεις δοκιμάσει την πορτοκαλί κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα σε συνταγή για πίτα αλλά αλμυρή, τότε “χάνεις” αλλά γι΄αυτό είμαι …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Μικρασιάτικες πίτες από τον Κωστή Κωστάκη
-
-
Ιδανικό για τις πίτες μας τώρα με τις ζέστες! Αυτή η εποχή μπορώ να πω πως είναι η καλύτερη του …
-
Όχι, δεν είναι τυρόψωμο, είναι κανονικό ψωμί! Η αρχή έγινε τις μέρες του Πάσχα, όταν οι γλυκές μυζήθρες που είχα …
-
Αυτή την εποχή τα γλυκά με φράουλες είναι ό,τι πιο ιδανικό αφού οι φράουλες είναι όπως ακριβώς πρέπει γι’ αυτό …
-
Μια λαγάνα διαφορετική που τρώγεται και σαν ψωμάκια όλες τις εποχές! Τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες μπορούμε να τις …
-
Αυτή την φορά ετοίμασα μια λαγάνα ολικής άλεσης, κάτι που ήθελα χρόνια να κάνω. Είναι μια λαγάνα λίγο διαφορετική από …
-
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.χρ. 100 γρ. αλεύρι ολικής 220 γρ. αλεύρι κίτρινο 1/4 κούπας …
-
Η σωστά φτιαγμένη και ψημένη πίτσα, πρέπει να αφήνει γεύση ψημένου, αλλά όχι καμμένου, η σάλτσα ντομάτας πρέπει να είναι …
-
Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι την Σαρδηνία, γιά να δοκιμάσουμε τα τοπικά ραβιόλια (γεμιστά ζυμαρικά)…culurzònes) είναι ραβιόλια, φτιαγμένα με μία απλή …
-
Προϊόν της φτωχικής κουζίνας, παρακευάζεται με πολύ απλά υλικά : αλεύρι από κριθάρι ή από σκληρό σιτάρι (κίτρινο) ή μίγμα …
-
Για να σας κόψουν την πείνα ή για να συνοδεύσουν το φαγητό σας !!! Υλικά 500 γραμ αλεύρι κίτρινο χωριάτικο …