Πικάντικο chutney σύκου
Ας μαγειρέψουμε τώρα κάτι απίθανο! Το chutney είναι κατ’ ουσίαν μια γλυκόξινη διασταύρωση σάλτσας και μαρμελάδας και κατάγεται από την …
Ας μαγειρέψουμε τώρα κάτι απίθανο! Το chutney είναι κατ’ ουσίαν μια γλυκόξινη διασταύρωση σάλτσας και μαρμελάδας και κατάγεται από την …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Αυτή η σάλτσα ντομάτας διάρκειας 2 λεπτών χωρίς μαγείρεμα είναι γευστική και πηχτή, με την τέλεια υφή για να την …
Στις περισσότερες συνταγές που διαβάζουμε γράφουν για ζωμούς . Σίγουρα είναι πολύ νόστιμο όπου μπεί ο ζωμός , όμως πόσο …
Το πέστο είναι μία πολύ αρωματική συνατγή από την Ιταλία και αυτό με την κόκκινη πιπεριά ξεχωρίζει.
Μια εύκολη συνταγή για σπιτική σάλτσα τομάτας, εξαιρετικά νόστιμη, σε δύο εκδοχές, για να κρατήσουμε το καλοκαίρι μέσα σε βαζάκια…Εάν …
Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το άρωμα της χάρη στο κρασί, τα λίγα λαχανικά που δίνουν γλύκα κι έξτρα …
Μια απλή vinaigrette πασπαρτού που ταιριάζει πολύ με τις σαλάτες σας, τολμήστε να τη δοκιμάσετε παρέα με ψητές πατάτες, με …
Το μόνο που σας απομένει είναι να αγοράσετε το κοτόπουλο και να το ψήσετε, εμείς εδώ σας δίνουμε 3 λαχταριστές …
Σε διάφορες συνταγές με οτρακόδερμα (γαρίδες και καραβίδες) που σας έχω δώσει κατά καιρούς σας έχω περιγράψει το πως φτιάχνω …
Νόστιμη μαρινάρα για για λευκά κρέατα: χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι
Ένα μαριναρισμένο κρέας αποκτά ιδιαίτερη γεύση από τα υλικά της μαρινάδας και γίνεται πιο μαλακό και νόστιμο. Εδώ θα σας …
Με τις προεδρεύουσες στην κατηγορία πιπεριές Φλωρίνης ή με ανάλογες σχήματος κέρατου, μια κρεμώδης σάλτσα κόκκινης πιπεριάς ανταγωνίζεται με τα …
Τώρα… τη σερβίρουμε με μαραθοκεφτέδες,χορτοκεφτέδες,κολοκυθοκεφτέδες…Ή αν έχουμε τηγανίσει ψάρι,την κάνουμε ζευγάρι,ταιριάζει άψογα!(στο μυαλό μου πάντως είναι ιδανικό ντιπ για φρεσκοψημένο …
Υλικά 6 μεγάλες ντομάτες τριμμένες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα μισό ποτηράκι ελαιόλαδο 2 κ.σ. πελτέ 2 κλωναράκια θυμάρι 1 κλωναράκι ρίγανη …
ΥΛΙΚΑ: 1 Κουπα ελαιόλαδο 6κ.σ.ξυδι μπαλσαμικο 1κ.σ.μελι ½ σκελίδα σκόρδο Αλάτι,πιπέρι,θυμαρι,ριγανη. 1κ.γ.μουσταρδα …
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1/4 φλ. κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη, πλυμένη και ψιλοκομμένη 1 κουταλάκι θυμάρι ξηρό 1/2 φλ. κόκκινο ξύδι …
Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε οικονομία, είναι να ελέγχουμε απόλυτα τι τρώμε και να κρατήσουμε την γεύση και …
Η παρασκευή αρωματικού ελαιολάδου είναι ένα από τα μεσοβδόμαδα προτζεκτακια. Είναι από αυτά που τα κάνεις τη Δευτέρα και για …
Το ωμό ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία μας αλλά πάντοτε πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο. Τώρα το καλοκαίρι …