Τα ανεβατα της Κρητης
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Υλικά 1 ποτήρι γάλα…
Παραδοσιακά λυχναράκια από την πανέμορφη Μήλο, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!
***Ίσως θέλετε πιο γλυκιά γέμιση! Δοκιμάστε την γέμιση πριν ρίξετε τα αυγά , για να δείτε μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω …
Υλικά συνταγής Για τη ζύμη: 1 ποτήρι νερό 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο αλεύρι [όσο πάρει] 1 σφηνάκι ρακή 1 …
Φιάξτε τα είναι τόσο εύκολα και απολαύστε τα !! Για τη ζύμη: 1 ποτήρι βούτυρο 1 ποτήρι ζάχαρη 1 …
Υλικά 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι …
Υλικά Για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά 2 κρόκους αυγών 2 φακελάκια βανίλια 4 κουταλιές μέλι 1 κουταλιά ξύσμα …
Υλικά συνταγής για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο 1φλιτζ. ζάχαρη …
Υλικά Για τη ζύμη – 1 ποτήρι νερό χλιαρό – ½ ποτήρι ελαιόλαδο – 4 κ.σ. τσίπουρο ή τσικουδιά – …
Κρητικά πεντανόστιμα καλτσούνια! Για την ζύμη 2 κιλά αλεύρι 2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 1 φλιτζάνι φυτινη (μισό φυτινη + …
Επειδή τα ανεβατά καλιτσούνια είναι δύσκολο να έχουν ωραίο σχήμα (ανοίγει η ζύμη όταν ανεβούν και χαλάει η εμφάνισή τους) …
Τα λυχναράκια μας φέτος, τα φτιάξαμε με ελαιόλαδο και φρέσκια μυζήθρα, και βγήκαν σούπερ τραγανά και υπέροχα. Σήμα κατατεθέν για …
Αγαπημένα κρέπελ, αλλά αυτή τη φορά χωρίς μαγιά, αλλά με μπέικιν γρήγορα και εύκολα! 2 Αυγα 150 Ζαχαρη 8 κ,σ. …
Υλικά 1βιτάμ 5 αυγά 1 ποτήρι γάλα 2½ ποτήρια ζάχαρη 3 φαρίνες 2 κιλά μυζήθρα …
Υλικά: 1½ κιλό αλεύρι φρυγανιάς 1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσης 1 λίτρο και 800 ml γάλα 1κιλό ζάχαρη …
Υλικά1300 γ. μ. μυζήθρα1 αυγό 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη2-3 βανίλιεςΣε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ …
2 κούπες χλιαρό γάλα 1 κούπα κανελόζουμο χλιαρό (νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει ένα ξυλάκι κανέλα) 1 και1/2 φλυτζανάκι …
Δεν υπάρχει φούρνος εδώ στην Κρήτη που να μην βγάζει κάθε πρωί αυτά τα πεντανόστιμα αφράτα μοσχομυριστά καλιτσούνια σε ατομικό …