Κιμαδόπιτα σε στεφάνι
Εδώ και μερικά χρόνια έχω καθιερώσει κάθε πρωτομαγιά να φτιάχνω ένα εορταστικό φαγητό με μορφή στεφανιού. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον …
Εδώ και μερικά χρόνια έχω καθιερώσει κάθε πρωτομαγιά να φτιάχνω ένα εορταστικό φαγητό με μορφή στεφανιού. Αν ακολουθήσετε αυτόν τον …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6 μεγάλα χωριάτικα φύλλα για πίτα (σπιτικά ή του εμπορίου) 2 αβγά 5 κ. σούπας …
ς έχει τύχει σε τραπέζι που κάνατε να υπάρχει κάποιος που δεν τρώει κρέας; Πριν χρόνια, να πούμε την αλήθεια …
Η πίτα του βοσκού (γνωστή κι ως shepherd’s pie) είναι ένα θεσπέσιο οικογενειακό φαγητό που περιλαμβάνει λαχανικά με κοκκινιστό κιμά …
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Όταν σου έχουν υποσχεθεί πιν-νικ το οποίο τελικά αναβάλεται τι στο καλό κάνεις 2 συσκευασίες με λουκάνικα φρανκφούρτης. Η αρχική …
Υπάρχουν μικροδιαφορές στις 2 πίτες (κεφαλλονιάς και Ζακύνθου) αλλά λίγο πολύ είναι ίδιες ως προς την ουσία. Μυρωδικά, λίγη ντομάτα …
Αυτή είναι μία διαφορετική εκδοχή της πρασο-κιμαδόπιτας από την παραδοσιακή της Θεσσαλίας που είδαμε μαζί λίγο διάστημα πριν.Σε αυτήν η παρουσία …
Μία πολύ πλούσια κιμαδόπιτα, βασισμένη στην παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη εκδοχή που φτιάχνουν στη Θεσσαλία παραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου μάλιστα την ανάγουν σε …
Υλικά: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος 1/4 κούπας ελαιόλαδο + έξτρα για το άλειμμα των φύλλων 2 μεγάλα …
ΥΛΙΚΑ: 7 χωριάτικα φύλλα έτοιμα ή ανοίγουμε δικά μας φύλλα (εάν ανοίξουμε δικά μας φύλλα θα χρειαστούμε 5 φύλλα ), …
Η πίτα φυσικά μπορεί να γίνει και για τον υπόλοιπο χρόνο!
Υλικά (για ζύμη) 1 κιλό αλεύρι ειδικό για πίτες 3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο 3 κουτ. σούπας ξύδι 350 ml χλιαρό …
Πίτα πλεξούδα με μοσχαρίσιο κιμά και πιπεριές Υλικά Για τη ζύμη 550 γρ. αλεύρι 25 γρ. φρέσκια μαγιά 350 ml. …
Μια τελείως διαφορετική πίτα που τη συναντάμε στην Ήπειρο τη Πρωτοχρονιά αλλά και τις γιορτινές μέρες.
Μια εντυπωσιακή παρουσία στο τραπέζι μας και την εξαιρετική του γεύση συνδυάζει η συνταγή μας για πίτα του βοσκού με …
Είμαστε μια χώρα που φημίζεται για τις υπέροχα τραγανές πίτες και τάρτες της. Τώρα λοιπόν που η θερμοκρασία βρίσκεται στα …
Υπέροχα και πανεύκολα πιτάκια απο περισσεύματα κρέατος. 2 πακέτα φύλλο κρούστας (500 γρ. έκαστο) 1 κιλό κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά 2 …
Η μπακαλιαρόπιτα, φτιάχνεται κυριώς στα Επτάνησα, καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.Ανάλογα με την περιοχή, η …
800 γρ. αλεύρι 1 κρασοπότηρο λάδι 1 κρασοπότηρο κρασί ή 1 σφηνάκι ξύδι νερό χλιαρό όσο χρειαστεί 1 κ.γ. αλάτι …