Ρεβιθάδα με μελιτζάνες και σάλτσα τομάτας
Υλικά 1 μελιτζάνα μεγάλη Αλάτι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 …
Υλικά 1 μελιτζάνα μεγάλη Αλάτι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 …
Βράζουμε το νερό μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τις φακές και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για …
Χειμωνιάτικη πεντανόστιμη σούπα!!! Φασολάδα με σύγκλινο Μάνης και ξινολάχανο από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα.
Το σουξέ που είχαν αυτά τα μπιφτέκια φακής δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Τα έφτιαξα δύο φορές σε διάστημα …
Το σημερινό άλειμμα λοιπόν είναι απιθανο! Φτιαγμένο με ρεβυθάκια, με το σκορδάκι του, τον βασιλικό του και την πιπεριά Φλωρίνης …
Υλικά: 1/2 κιλό γίγαντες 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 200γρ σάλτσα ντομάτας 1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο 2 καρότα σε …
Χυλωμένη υπέροχη φασολάδα !!! Πάντα την φτιάχνω με τον τρόπο που θα σας πω παρακάτω και οπως βλέπετε χυλώνει πολύ …
Μια παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!! Αν θέλουμε τηγανίζουμε ελαφρά χοντρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου και προσθέτουμε …
Μην τους φοβάσαι… φά’ τους! – Σημείωση: Το βράσιμο και το ψήσιμο του φαγητού εξαρτάται από τα φασόλια. #κούλουμα…
Μέρες Σαρακοστής και τα μαγειρέματα στο σπίτι γίνονται πιο υγιεινά, πιο θρεπτικά και πιο δημιουργικά. Τι εννοώ λέγοντας πιο δημιουργικά; …
Κλασικό και αγαπημένο φαγητό!
Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ σε νερό με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα τους ξεπλένουμε …
Οι γίγαντες είναι απ’ τα πιο θρεπτικά και νόστιμα ορεκτικά της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας με μεγάλη προσαρμοστικότητα σε εποχές, συνοδευτικά… …
Η συνταγή είναι δική μου, τη φτιάχνω έτσι εδώ και αρκετό καιρό. Πριν λίγα χρόνια δοκίμασα για πρώτη φορά αυτές …
Συνήθως όποτε τα μαγειρεύω τα κάνω με λεμόνι και σχεδόν σούπα όμως αυτή τη φορά τόλμησα να κάνω κάτι το …
Εάν σας ζητούσα να μου πείτε μια σκηνή από κάποια ταινία που έχετε δει διαχρονικά που να είναι η …“γαστρονομική” …
…
Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό μεζέ., Άτομα : 3, Χρόνος προετοιμασίας : 15’ , Χρόνος …
Υλικά για 3 άτομα: 200 γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε νερό 2 λουκάνικα χωριάτικα σε χοντρές ροδέλες 1 κρεμμύδι ξερό …
Παραδοσιακό ελληνικό φαγητό,αγαπιέται κυρίως το χειμώνα.. μα και το καλοκαίρι με φρέσκια ντομάτα είναι το ίδιο πεντανόστιμο….