Εκμέκ καταΐφι
Υλικά250 γραμμάρια φύλλο καταΐφι 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο Φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο για πασπάλισμα (εναλλακτικά φιλέ αμυγδάλου) Για τη σαντιγί …
Υλικά250 γραμμάρια φύλλο καταΐφι 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λιωμένο Φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο για πασπάλισμα (εναλλακτικά φιλέ αμυγδάλου) Για τη σαντιγί …
Αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου. Λίγα μυστικά ακόμα Σερβίρετε το καταίφι σε θερμοκρασία δωματίου. Για να διατηρηθεί τραγανό μην το …
Η παρακάτω συνταγή είναι ένας γευστικός παράδεισος, όπου η γλυκιά μυζήθρα «παντρέυεται» με το αγαπημένο σου γλυκό του κουταλιού, ανεπιφύλακτα …
Σήμερα σκέφθηκα να σε γλυκάνω, θα ετοιμάσουμε κανταΐφι. Ένα γλυκό που αγαπώ πολύ μιας και το έχω συνδιάσει με τα …
ΥΛΙΚΑΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ300 γρ νερό500 γρ ζάχαρη Sugar1 κτσ λεμόνι lemonΒάση300 Κανταϊφι150 βούτυρο butter ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ1Λιτρο γάλα milk6 κρόκοι …
Παραδοσιακό κανταΐφι με γέμιση τυριού εύκολο που προέρχεται από την Τουρκία αλλά και τον αραβικό κόσμο !!!
Εξευρωπαϊσμένο σιροπιαστό γλυκό με τούρκικη ρίζα εν ολίγοις. Αν και για να το φτιάξει κανείς, πρέπει να κάνει …
Στο Πασχαλινό μου τραπέζι, έφτιαξα φωλιές κανταϊφιού με σπανάκι, πράσο κλπ, από το μπλογκ της Έρης, που είχα αντιγράψει εδώ …
Από τα πιό λαχταριστά γλυκά ταψιού !!!
Υλικά 450 γρ. φύλλο κανταΐφι (1 πακέτο) 300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για το …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια …
Υλικά για 12 μεγάλα κομμάτια: 8 φύλλα κρούστας ή χειροποίητα πολύ λεπτά ανοιγμένα 400 γρ. φύλλο κανταΐφι 200 γρ. βούτυρο λιωμένο …
Υλικά συνταγής 500γρ. κανταΐφι 300γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο 100γρ. ψιλοκομμένο φιστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα (προαιρετικά) Για την γέμιση 300γρ. …
Υλικά 500γρ. κανταΐφι 200γρ. βούτυρο λιωμένο γάλακτος Για τη γέμιση 300 γρ. καρύδια 1 κουτ. γλυκού …
Χειμώνα ή καλοκαίρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το σερβίρω μαζί με κάθε σιροπιαστό που φτιάχνω.
Ένα σιρόπι που κανονικά θα μέλωνε μελομακάρονα, μια συσκευασία κανταΐφι που θα γινόταν κανταΐφι με καρύδια, λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα που περίσσεψαν από …
Αξεπέραστη και πραγματικά λαχταριστή συνταγή με κριτσανιστά φύλλα κρούστας, με σιροπιασμένο τραγανό κανταΐφι και τρεμουλιαστή και αφράτη κρέμα βανίλιας-βουτύρου. Διαφορετικές …
Έβαλα το νόμισμα της Βασιλόπιτας σε ένα υπέροχο γλύκισμα!
Υλικά: 1 κιλό φύλλα μπακλαβά 250 γρ κανταίφι 1 φλ. τσαγιού λάδι σπορέλαιο Για το σιρόπι: 1500γρ νερό 2200γρ ζάχαρη …
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια) Για την κρέμα 1 λίτρο γάλα 220 γρ. ζάχαρη 2 αβγά 30 γρ. βούτυρο αγελάδος …