Κυνήγι στο πιάτο μας! Οικογενειακός φίλος του πάτερ φαμίλια του το έδωσε πεσκέσι και αυτός με τη σειρά του στη …
Συνταγές με χοντρό αλάτι
-
-
Πάλι ένα chutney έφτιαξα μιας και στην αυλή της κόρης οι ντοματιές είχαν πολλά πράσινα ντοματίνια τα οποία πλέον δε …
-
Όταν στη μαζεύουν από το χωράφι, που ευωδιάζει… πως τη φτιάχνεις; Ευδοκιμεί σε αφθονία στα Κυκλαδονήσια. Απλά και εύκολα. , …
-
Το blog της “Οι συνταγές της Ασπρούλας“, είναι από τα πιο αγαπημένα Food Blogs με μεγάλο κοινό να το παρακολουθεί …
-
Το Kladdkaka είναι ένα κρεμώδες, fudgy και συμπαγές σοκολατένιο κέικ σουηδικής καταγωγής το οποίο αποφάσισα να κάνω ακόμα πιο σοκολατένιο …
-
Αν είσαι λάτρης του διάσημου ιταλικού γλυκού, αυτή η διπλή πανακότα με δύο στρώσεις και λαχταριστό κραμπλ σοκολάτας θα σε …
-
Το αυθεντικό pesto alla Genovese (πέστο βασιλικού) προέρχεται απ’ τη περιοχή Liguria στη Βόρεια Ιταλία που έχει πρωτεύουσα τη Genoa….
-
Τα cuturuscìu ή cuturùsciu είναι απλά κουλούρια από ζύμη ψωμιού, τα οποία είναι πολύ συνηθισμένα στην Νότιο Ιταλία κυρίως, και …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Η σως καραμέλας βουτύρου μπορεί να δώσει ένταση σε κάθε γλυκό και την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείς να κάνεις …
-
Το σημερινό μας ορεκτικό ήταν προορισμένο για την Καθαρή Δευτέρα που μας πέρασε αλλά καθυστέρησε λιγάκι. Παραμένει όμως επίκαιρο για …
-
Ναι, είμαι coffeholic και το πιο αγαπημένο μου σοκολατένιο κέικ περιέχει καφέ, η παρακάτω συνταγή είναι βασισμένη σε αυτό το …
-
Είναι γρήγορο και πανεύκολο να φτιαχτεί, και το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν δυνατό επεξεργαστή τροφίμων. Ιδού λοιπόν, το δικό …
-
Η παντσέτα τέζα (pancetta tesa) είναι ένα είδος παστού αλλαντικού, το οποίο είναι πολύ συνηθισμένο στην Ιταλία. Θα μπορούσαμε να …
-
Χωρίς προζύμι και παίδεμα στο ψήσιμο! Γευστικό που η ζύμη του μοιάζει σαν το ψωμί. Φτιάχνεται γρήγορα και γίνεται αφράτο! …
-
Εάν σας ζητούσα να μου πείτε μια σκηνή από κάποια ταινία που έχετε δει διαχρονικά που να είναι η …“γαστρονομική” …
-
Θρούμπα ονομάζεται η ποικιλία ελιάς, που ωριμάζει πάνω στο ελαιόδενδρο και γλυκαίνει από μόνη της.Η ποικιλία αυτή καλλιεργείται κυρίως στη …
-
Νομίζω πως μπορώ πια να το πω με βεβαιότητα, δεν έχουμε οργανωθεί ακόμη. Όσο και να προσπαθούμε να έχουμε ένα …
-
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣΓια βάζο ενός κιλού:Πράσινες ντομάτες τόσες ώστε να χωράνε στο βάζο και να μένουν 2-3 εκ. κενός …
-
Απλός και νοικοκυρεμένος τρόπος για να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας ντολμαδάκια όποια στιγμή του χρόνου θέλουμε.
-
Ηξερα ότι πριν βάλουμε τις ελιές στην άλμη, έπρεπε πάλι να τις ξεπικρίσουμε. Μου είπαν όμως οι γειτόνισσες στο χωριό, …