Βελούδινη λευκή σάλτσα χωρίς κρέμα γάλακτος
Συστατικά0/10 συστατικά 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο 1 κρεμμύδι 50 γρ βούτυρο 250 γρ μανιτάρια 5 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ. 200 ml …
Συστατικά0/10 συστατικά 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο 1 κρεμμύδι 50 γρ βούτυρο 250 γρ μανιτάρια 5 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ. 200 ml …
Αυτή είναι η βασική συνταγή για να φτιάξουμε μια πολύ ωραία, κλασική, κι αφράτη κρέμα ή σάλτσα μπεσαμέλ (mornay sauce), …
Η σάλτσα Αγιωργίτικο που δημιούργησα παρέα με τον αγαπημένο μου συνεργάτη, chef Μανώλη Μαυριγιαννάκη του Point A Bar & Restaurant,… …
Συστατικά: 150 γρ. βούτυρο220 γρ. τυρί κρέμαΣκόρδο σε σκόνη500 ml γάλα200 γρ. τριμμένη παρμεζάναΦρέσκο αλεσμένο πιπέρι
Είναι η στιγμή που έρχονται αυτές οι ξαφνικές λιγούρες για μασούλημα. Ποπ κορν, πατατάκια ή νάτσος είναι μια από τις …
Κορυφαία μεταξύ ίσων. Η πρώτη από τις πέντε κύριες σάλτσες της γαλλικής κουζίνας στην απλούστατη, αυθεντική εκτέλεση: Κρέμα μπεσαμέλ ή …
Το κοριτσάκι μου μαγείρεψε ένα πολύ ωραίο τσάτνευ με μανιτάρια. Το έγκλημα έγινε δις μάλιστα όσο ήταν εδώ, γιατί ήταν …
Μια πολύ εύκολη, γρήγορη, οικονομική και νόστιμη συνταγή για να συνοδεύσετε τα μακαρόνια σας ή το κοτόπουλό σας! Φτιάχνετε με …
Ένα ντιπ με άρωμα θάλασσας για το καλοκαίρι!
Ένα πολύ καλό συνοδευτικό για το πιλάφι ή τα ζυμαρικά σας, εναλλακτικό των συνηθισμένων βραστών λαχανικών. Λίγο πικάντικο… ακόμη καλύτερο!
Βούτυρο με σκόρδο, νόστιμο βούτυρο αρωματισμένο με σκόρδο, βότανα και μπαχαρικά, που μπορείτε να απολαύσετε απλώνοντάς το πάνω σε ψωμί ή …
Λατρεύω τα μήλα και πάντα προσπαθώ να βρω κάτι καινούριο και ενδιαφέρον να τα συνοδέψω! Ψάχνοντας λοιπόν για κάτι διαφορετικό, …
Μια ξινούτσικη ελαφριά σαλτσούλα για ψητό κοτόπουλο ή ψάρι.
Το μόνο που σας απομένει είναι να αγοράσετε το κοτόπουλο και να το ψήσετε, εμείς εδώ σας δίνουμε 3 λαχταριστές …
Για την μπεσαμέλ 85 γρ βούτυρο η μαργαρίνη ή (6 μέτριες κ.σ μαλακωμένο βούτυρο η μαργαρίνη) 85 γρ αλεύρι ή …
Ομολογώ ότι ζορίστηκα πολύ για να πετύχω την σωστή Hollandaise για τα Eggs Benedict. Θυσίασα πολλά αυγά, έλιωσα πολλά κιλά …
Μια από τις βασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας είναι ικανή να μεταμορφώσει και το πιο απλό ψητό κρέας σε ξεχωριστό …
Μοιάζει πολύ με φάβα, αλλά δεν είναι. Γίνεται εύκολα, γρήγορα, είναι εξίσου νόστιμο και δεν χρειάζεται παρά ελάχιστο ελαιόλαδο. Το …