Κρέας κατσαρόλας για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε. Στο ίδιο …
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε. Στο ίδιο …
Ένα κλασικό, ελληνικό φαγητό, το φινετσάτο λεμονάτο μοσχάρι στα καλύτερά του. Είναι υπόξινο ή ρυθμιζόμενα ξινό (κατά πως μας αρέσει) …
Δεν έχω λόγια γι’αυτο το πιάτο. Απόλυτα αγαπημένο, από την πρώτη μπουκιά, όταν το δοκίμασα χρόνια πριν, στις Μηλιές στο …
Υλικά: 1 κιλό χοιρινό μπούτι ελαιόλαδο 5 κλων Πράσα σε ροδέλες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο σε ροδέλες 3 πατάτες …
Άλλη μια αγαπημένη μου συνταγή που μοιράζομαι με πολύ χαρά μαζί σας γιατί νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να την …
Ένα πιάτο για τον βασιλιά, πολύ ξεχωριστό και ντελικάτο. Μοσχαρίσια γλώσσα, μαριναρισμένη για δέκα μέρες, βρασμένη στη συνέχεια και σερβιρισμένη …
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα. Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε καλά το κρές που είναι κομένο σε κομμάτια. Τα …
1 κιλό περίπου μοσχαράκι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό (κομμένο σε μικρά καρέ). 2 …
Κυνήγι στο πιάτο μας! Οικογενειακός φίλος του πάτερ φαμίλια του το έδωσε πεσκέσι και αυτός με τη σειρά του στη …
Συνταγή για παραδοσιακά γιουβαρλάκια. Με ένα από τα πιο ζεστά και κλασικά οικογενειακά φαγητά, ανοίγουμε ένα Σαββατιανό αρετσίνωτο. Συνταγή: Νένα …
Νόστιμα, μαλακά Ribs χοιρινού τα οποία αρωματίζουμε με μια ξερή μαρινάδα και ψήνουμε τόσο ώστε να παραμείνουν ζουμερά. 1 κιλό …
Την Κυριακή ξεκουραζόμαστε και απολαμβάνουμε αξέχαστες οικογενειακές γύρω από το τραπέζι όπου η μαμά θα μάς σερβίρει ένα φαγάκι μούρλια! …
Μια συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις, στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Μοσχαράκι γιορτινό, με κάστανα και δαμάσκηνα. Αξίζει να το …
Χριστούγεννα στο τραπέζι σημαίνει ένα καλομαγειρεμένο φαγητό που θα “μιλήσει” στην καρδιά όλων γι’ αυτό σου προτείνω την συνταγή για …
…Υπέροχο ραγού που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμότατη γεύση του. Σιγομαγειρεμένο κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία με αρώματα από …
Και γιατί παρακαλώ σώνει και ντε το κρέας να γίνει με ζυμαρικό ή πατάτα? Σήμερα είχαμε αυτή την συζήτηση…Και γιατί …
Με τη γειτονική μας Ιταλία μοιραζόμαστε πολλά στοιχεία, τόσο πολιτισμικά, ιστορικά, αλλά και σε θέματα ιδιοσυγκρασίας και τελικά γαστρονομίας. Τα …
Υλικά συνταγής μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή ποντίκι): 1 κιλό, κομμένο σε μπουκιές φασολάκια πλατιά: 1 κιλό καθαρισμένα σκόρδο: 2 σκελίδες …
Και μια συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής όταν γιορτάζουμε κάτι ιδιαίτερο και θέλουμε να εντυπωσιάσουμε και να ευχαριστήσουμε …
Το Svickova είναι μοσχαρίσιο κρέας με λαχανικά. Είναι πολύ εύκολο, αν και θέλει λίγη υπομονή στο ψήσιμο και στο μαρινάρισμα. …