Chutney (τσάτνεϊ) με κολοκύθα για κρεατικά, πουλερικά και τυριά
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνοδευτικά πιάτα Πόσες, όμως, είναι οι φορές που απολαμβάνεις περισσότερο τα συνοδευτικά μια και, κυριολεκτικά, απογειώνουν το χριστουγεννιάτικο …
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνοδευτικά πιάτα Πόσες, όμως, είναι οι φορές που απολαμβάνεις περισσότερο τα συνοδευτικά μια και, κυριολεκτικά, απογειώνουν το χριστουγεννιάτικο …
Το αγιολί (aioli) είναι για μένα η απόλυτη εναλλακτική της σκορδαλιάς που δε με πειράζει στο στομάχι και ως τέτοια …
Υλικά 1 ποτήρι του κρασιού εβαπορέ 1 ποτηρι του κρασιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο 1 ποτήρι του λικέρ χυμό λεμονιού 1 …
Τύφλα να ‘χει η αγοραστή!
Υλικά συνταγής 8 κ.σ. μαγιονέζα 4 κ.σ κέτσαπ 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο 1-2 κ.σ. ξύδι ½ κ.γ μπράντι 1 …
Η μαγιονέζα είναι μία κρεμώδης, ομοιγενής σάλτσα, που προέρχεται από την γαλλική κουζίνα. Η ιδέα του είναι πολύ απλή : …
Η γεύση της σπιτικής μαγιονέζας είναι διαφορετική από αυτή του εμπορίου και απογειώνει γευστικά στη στιγμή τα πιάτα, που συνοδεύει. …
Υλικά – 2 κρόκοι αυγών – 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν – 500 ml ηλιέλαιο – 1-2 κ.σ. ξύδι λευκό – …
Από τότε που την πρωτοδοκίμασα,ξέχασα όλες τις υπόλοιπες συνταγές για μαγιονέζα…γίνεται στο λεπτό και δίνει λύση,όταν έχεις ξεμείνει και χρειάζεσαι …
Υλικά συνταγής 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 αυγό μεγάλο (ο κρόκος) 2 κ.σ. λεμόνι (ο χυμός του) ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο …
Υλικά 1 ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ 1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο 1 ποτήρι του λικέρ χυμό λεμονιού …
Υλικά 2 αυγά 1 κουτ. σούπας ξύδι 1 κουτ. σούπας λεμόνι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα 300-400 ml ηλιέλαιo Αλάτι Λευκό …
Στεναχωριέμαι λίγο που σας δίνω τώρα αυτή τη συνταγή, μιας και θα δυσκολευτείτε να βρείτε σύκα. Κρατήστε τη όμως για …
Εάν δεν μας αρέσει η έντονη γεύση της κλασικής μαγιονέζας και θέλουμε μια πιο ελαφριά, που να μοιάζει με του …
Η μαγιονέζα, είναι μια πηχτή σάλτσα με βάση το αυγό, το ελαιόλαδο και προαιρετικά τη μουστάρδα, μαζί με ξύδι ή …
Και τώρα στην σημερινή μας διαφορετική συνταγή! Μια συνταγή για σπιτική μουστάρδα που την φτιάχνω εδώ και 3 χρόνια πολύ …
Σε αντίθεση με τον κλασικό τρόπο που έχει μόνο κρόκους (απ’ την εποχή του χτυπήματος στο χέρι), εγώ χρησιμοποιώ και …
Μια από τις γεύσεις που λατρεύω είναι η μαγιονέζα. Μου αρέσει σαν συνοδευτικό σχεδόν με τα πάντα. Προσπαθώντας να φτιάξω …
Μια αλοιφή που στη Θεσσαλονίκη τη χρησιμοποιούμε σαν dip για κρέατα (στις πίτες με σουβλάκια και γύρο) αλλά και για …
Υλικά συνταγής 4 κ.σ. μαγιονέζα 2 κ.σ κέτσαπ 3 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι ½ κ.γ ουίσκι αλάτι …