Ψάρια τηγανιτά σαβόρο
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε με λόγια -δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε !!!Οι πατάτες λουκουμάκι ,το ψάρι λιώνει στο …
Ένα ψάρι με εξαίσια αρώματα και γεύση και κυρίως με οικονομικό και πανεύκολο τρόπο.Υλικά: 4 φιλέτα βακαλάου 1 κρεμμύδι ξερό 2 καρότα 5 – …
Θέλετε να εντυπωσιάσετε με ένα πιάτο υψηλών προδιαγραφών που σίγουρα θα κλέψει την παράσταση σε οποιοδήποτε τραπέζι..; Για όσες λοιπόν …
Το σαφράν ( κρόκος Κοζάνης) είναι τόσο ιδιαίτερο που αναγνωρίζεται γευστικά όπου και να το χρησιμοποιήσεις! Σκέφτηκα ένα πιάτο λίγο …
Οι κολιοί, ή κολέοι όπως τους λένε κάποιοι ψαράδες στην ιχθυόσκαλα της Πάτρας, είναι ίσως τα πιο παρεξηγημένα ψάρια.Κι αυτό, …
Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, για να φτιάξουμε τις σαρδέλες, ή και το γαύρο μας. Βρασμένες μέσα στη …
Αγαπημένοι μου μπλογκοφίλοι, αν κι εσείς σκοπεύετε να μαγειρέψετε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου (ή και όποια άλλη μέρα θέλετε), σας …
Σήμερα έχω φαγητό από το βιβλίο της Νίκης Μηταρέα “ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ” ένα βιβλίο που έχει διακριθεί διεθνώς ως το “Καλύτερο βιβλίο …
ΕκτέλεσηΓια τον ζωμό:Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για τον ζωμό μαζί με την ουρά του κοκκινόψαρου, τα …
Από την Chef Καρολίνα Δωρήτη Ημέρα προβολής 17/12/13 ΥΛΙΚΑ Για 4 άτομα 600 γρ. φιλέτο σολομού 3 κ.γ. μουστάρδα Maille …
6 φιλέτα πέρκας 6 πατατες 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη 300 γρ. γάλα αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο 1 ποτηρι κρασί λίγο λάδι…
2 τεμ. λαβράκια (800γρ/ένα) 1 ποτ. κρασί Chardonnay 2 τεμάχια ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά κρεμμυδάκια 1 τεμάχιο ψιλοκομμένο σέλερι 10 γρ. …
Η γλώσσα είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι με λεπτή γεύση που δε χρειάζεται πολύ ψήσιμο. Γίνεται σε ελάχιστα λεπτά και προσφέρεται …
Για να “τσιμπολογάμε” λέω εγώ τώρα ετοιμάζονται διάφορα μεζεδάκια, ένα από αυτά κι ο γαύρος τυλιγμένος στα αμπελόφυλλα. Είναι ένας …
Απλό, νόστιμο, χορταστικό φαγητό. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με πιπεριές και ξερό κρεμμύδι.
Όλα σε ένα ταψί και τόσο νόστιμα; Δοκιμάστε το φουρνιστό ψάρι της Νίκης Χρυσανθίδου και θα λυθεί η απορία σας. …
Εμβληματικό πιάτο της αθηναϊκής αστικής μαγειρικής με δεκάδες παραλλαγές. Το ζωμό μην τον πετάξετε. χρησιμοποιήστε τον για να φτιάξετε ένα …
Σήμερα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη γρήγορη, εύκολη και νοστιμότατη συνταγή με σολομό που έφτιαξα προχτές και άρεσε …
Υλικά 1 – 2 κεφάλια πεσκανδρίτσας, βάρους 2.800 -3.000 γρ. (τα κεφάλια έχουν μια ποσότητα πεντανόστιμου ψαχνού στα μάγουλα και …