Χοιρινό φούρνου της κυρα-Λίτσας
“Κύμινο, μοσχοκάρυδο και κόκκινο πιπέρι…” που τραγουδάνε και οι Χαΐνηδες είναι τα μυστικά όπλα της συνταγής!
“Κύμινο, μοσχοκάρυδο και κόκκινο πιπέρι…” που τραγουδάνε και οι Χαΐνηδες είναι τα μυστικά όπλα της συνταγής!
Όταν με εμπνέει ένα υλικό μπορεί να με οδηγήσει στην δημιουργία ενός παραδεισένιου κέικ (ναι, είμαι ερωτευμένη παράφορα με το …
Οδηγίες Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ και το στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά. Το αδειάζουμε σε μπολ μαζί με …
#κατσαρόλα . Μια συνταγή για εσάς που σας αρέσουν τα πράσα . Τα παιδιά μου τρώνε από 2 πιάτα κάθε …
Τίποτα δεν συγκρίνεται με την μυρωδιά του ψητού αρνιού το Πάσχα, ειδικά όταν το ψήνουν άλλοι κι εσένα απλά σε …
Η σημερινή συνταγή είναι πανωμερίτικη. Παραδοσιακή της Καπουτζήδας, μιας από τις πιο όμορφες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Και δεν το λέω …
…
Το ζυγούρι ίσως από μερικούς είναι ένα κρέας που δεν αγοράζουν συχνά και ίσως καθόλου μα σας διαβεβαιώ ότι είναι …
Το μοσχάρι είναι ένα φαγητό που το κάνουμε αρκετά συχνά, με διάφορους τρόπους, γιατί εκτός απο νόστιμο είναι και πολύ …
Υλικά 4 μοσχαρίσια φιλέτα κομμένα σε κύβους 2 κ.σ. βούτυρο 1 φλ. μαυροδάφνη 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες …
Το γκούλας είναι γνήσια Ουγγρική σπεσιαλιτέ !!! Συνοδεύουμε με πουρέ,τηγανητές πατάτες ,πιλάφι .
Χειμωνιάτικο- χριστουγεννιάτικο-ελληνικό-αγαπημένο πιάτο! Μη μου πείτε ότι δεν είναι από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλη την Ελλάδα! Τρυφερές …
Υλικά 1 κλ. Βοδινή ή μοσχαρίσια σπάλα ή κιλότο, κομμένο σε χοντρούς κύβους 500 γρ. κρεμμύδι 300 ml. Ντοματοχυμό 2 …
Υλικά συνταγής 500γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα στα τρία ή κοκτέιλ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες περασμένες στο …
Ένα πράγμα θα πω μόνο. Το φαγητό μας σήμερα ΔΕΝ είναι μοσχάρι κοκκινιστό! Μοιάζει αλλά δεν είναι! Τα μπαχαρικά…. η …
Υλικά (για 4 άτομα) : 750γρ. κιμά 3 μικρές φρυγανιές 2 μέτρια κρεμμύδια 1 αυγό ½ φ.κ. λάδι και λάδι …
Η Τσικνοπέμπτη κάποτε ήταν φανταστική ή τουλάχιστον έτσι έμοιαζε στα παιδικά μου μάτια! Συνηθίζαμε να το τσικνίζουμε σπίτι, ήταν η …
Υλικά: (για 4-6 μερίδες) Για την ζύμη του κιμά 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα 1 φλιτζάνι …
Αυτή την εποχή ξεκινάνε οι γουρ’νοχαρές ένα παλιό ελληνικό έθιμο όπου κάποιες περιοχές της Ελλάδας ακόμη αναβιώνουν μέχρι και σήμερα.Στην …
Βετούλι είναι το 1 χρόνου κατσικάκι (το αντίστοιχο ζυγούρι). Αντί για την κλασσική συνταγή της γάστρας, στην κατσαρόλα μαλακώνει πολύ …