Μακεδονίτικη πρασοκιμαδόπιτα στριφτή
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Ετοιμάζοντας μια θρυμματιστή, μυρωδάτη και βουτυρένια ζύμη και μια λιτή γέμιση από φρέσκα ροδάκινα έχουμε αυτήν την υπέροχα τραγανή, αφαιρετική …
Μία από τις αγαπημένες μου Πίτες, είναι κιμαδόπιτά. Έτσι δε γινόταν να μην υπάρχει στο Blog συνταγή, μπουγάτσα με κιμά. …
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.χρ. 100 γρ. αλεύρι ολικής 220 γρ. αλεύρι κίτρινο 1/4 κούπας …
Υλικά για ζύμη 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι …
Οι γεύσεις των φρεσκότατων και λίγο πικρών άγριων σπαραγγιών σμίγουν με τη γλυκιά και κρεμώδη γεύση της ρικότας και του …
Παραδοσιακό πρωινό αλλά και σνακ, νοστιμιά για ένα πικ νικ αλλά και για απογευματινό, μια ελληνικότατη πιτούλα με όποιο φύλλο …
Τυρόπιτα…ελληνική, αγνή, με τραγανό φύλλο…γέμισε η κουζίνα μοσχοβολιά! Εκείνο το υπέροχα σπιτικό άρωμα ελληνικής πίτας που, σε όποιο μέρος του …
“φτιάξτε αυτή την πίτα!!!” Είναι εκπληκτική!!! Έχει ένα σωρό λόγους να σας αρέσει… πρώτα πρώτα είναι φτιαγμένη με περίσσευμα από …
Το φύλλο τραγανό, τα χόρτα θεϊκά και η γεύση… η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην αλμύρα και στην γλύκα! Μέχρι τώρα, …