Πιροσκί με κιμά
Τα φτιάχνω εδώ και χρόνια αυτά τα πιροσκί, μα δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη φορά. Το ζυμάρι είναι πολύ …
Τα φτιάχνω εδώ και χρόνια αυτά τα πιροσκί, μα δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη φορά. Το ζυμάρι είναι πολύ …
Υλικά :4 τορτίγιες½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο1/3 κούπα κόκκινο κρασί1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2-3 κόκκους μπαχάρι ΑλάτιΠιπέρι1 πρέζα τσίλι1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ½ κούπα …
Γίνονται πανεύκολα, είναι νόστιμες κ μπορείτε να τις βάλετε σε σάντουιτς/τοστ, σε σαλάτες, να τις σκέτες με ψωμάκι, ελιές κ …
Vegan Σουτζουκάκια με κιμά από φακές.
ΥΛΙΚΑ για την ζύμη 4 κούπες αλεύρι κίτρινο σταρένιο το ψιλό 1 κούπα γάλα 1κούπα φυτικό λάδι 1 αυγό 1 …
Αν αυτό το διάβαζα πριν μερικά χρόνια θα ήμουν εντελώς αντίθετη με την ιδέα, τα σουτζουκάκια είναι μια από τις …
Στις Βρυξέλες που επισκεπτόμουν πολύ συχνά, η τάρτα πράσου είναι πολύ διαδεδομένη και κάπως έτσι “εθίστηκα” στη γεύση της. Γενικά, …
Αυτήν την εποχή βρίσκουμε άφθονες κίτρινες γλυκές κολοκύθες στην αγορά. Η γεύση τους είναι τέτοια που ταιριάζουν και σε γλυκές …
Σήμερα είπαμε να το ρίξουμε έξω και να φάμε κάτι “βρώμικο”! Βάλαμε στην άκρη την υγιεινή διατροφή και αποφασίσαμε να …
Μια νηστίσιμη, vegan εκδοχή του πασίγνωστου “μπεκρή μεζέ”. Όλη η γεύση, χωρίς το κρέας!
Ένα κλασικό ορεκτικό, που με λίγες τηγανιτές πατάτες γίνεται και κυρίως πιάτο. Παλιότερα τα καλοκαίρια, έμπαιναν καθημερινά σε ταπεράκια και …
Τα σουτζουκάκια είναι ένα από τα κλασσικότερα πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας. Εμείς, εμπνευστήκαμε από μια συνταγή που διαβάσαμε στο Vegan …
Το εναλλακτικό “Μπεκρή μεζέ” είναι ένα πιάτο που μου αρέσει πολύ γιατί μαγειρεύεται πιο υγιεινά. Συνήθως οι νοικοκυρές σωτάρουνε χοιρινό …
Υλικά100 γρ. τραχανάς γλυκός350 γρ. νερό1 κουτ. σούπας με φρέσκο βούτυρο αγελάδος λάιτ120 γρ. τριμμένο κασέρι 50 γρ. ανθότυρο τριμμένο1 …
Ένα γευστικότατο σνακ που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το συνδυασμό του καλαμαριού με το φιστίκι, το lime και την πικάντικη …
2 μπουτάκια κοτόπουλου 100 γρ. μπέικον πανσέτα Ifantis 1/2 ξερό κρεμμύδι 1 σκελ. σκόρδο 120 γρ. Αrla Αυθεντικό Δανέζικο …
Μόλις πρόσφατα ανακάλυψα αυτή την εκδοχή. Το “παλατιανοί” παραπέμπει,στ’αυτιά μου, σε σουλτάνο ,άρα από την οθωμανική κουζίνα, υποθέτω,προέρχεται…. Κλασσικά γίνονται …
Πρωτότυπη συνταγή για ερωτευμένους και αρχάριους που θέλουν να εντυπωσιάσουν το ταίρι τους! 800 γρ λαπα μοσχάρι 150 γρ λαιμός …
Για το γύρο 500 γρ. χοιρινό λαιμό 5 γρ. ρίγανη 5 γρ. θυμάρι 5 γρ. ζάχαρη 5 γρ. γλυκιά πάπρικα …
Τα κεκάκια αυτά, τα έφτιαξα πριν λίγες ημέρες για ένα εφηβικό πάρτι.Τα περισσότερα παιδιά σε αυτήν την ηλικία τρώνε την …