Galette ντομάτας με 3 τυριά
Για τη ζύμη:. 260 γρ. αλεύρι. παρμεζάνα τριμμένη. βούτυρο. 1 αβγό και 50 ml νερό. Για τη γέμιση:. 100 γρ. …
Για τη ζύμη:. 260 γρ. αλεύρι. παρμεζάνα τριμμένη. βούτυρο. 1 αβγό και 50 ml νερό. Για τη γέμιση:. 100 γρ. …
Η τέλεια τάρτα με ντομάτα, ελιές και βασιλικό! Με χρυσαφένια βάση και λαχταριστή γέμιση είναι ιδανική επιλογή για brunch ή …
Για την Τσικνοπέμπτη και τις Απόκριες! Και όχι μόνο… Υπέροχη πίτα με τον αγαπημένο μεζέ των μικρασιατών, σε μια πολύ …
Για το χωριάτικο φύλλο. 700 γρ. σκληρό αλεύρι. 300 γρ. χωριάτικο κίτρινο αλεύρι. 100 γρ. ελαιόλαδο. ζάχαρη. 1 σφηνάκι τσίπουρο. …
Οριακά μεν αλλά με τέτοια ζέστη τα βλίτα ή βλήτα.. είναι ακόμη εδώ, σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να σας μοιραστώ αυτή …
Αγαπημένη παιδική γεύση που ήθελα καιρό τώρα ν’ αναπαράγω. Για την επιτυχία της παστουρμαδόπιτας (ή πίτα Καισάρειας) παίζει ρόλο η …
Μικρασιάτικες πίτες από τον Κωστή Κωστάκη
Υλικά Για τον κιμά ελαιόλαδο 2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα 1 σκελίδα σκόρδο 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια 1 πρέζα ζάχαρη …
Αν μια συνταγή για κοτόπιτα είναι πετυχημένη τότε μιλάμε για μια από τις νοστιμότερες πίτες! Θα στο πω απλά.. αν …
Υλικά Συνταγής 1 φύλλο κρούστας 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 3 κ.σ ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ντομάτα κάπως σφιχτή …
Υλικά: 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 μέτριο κρεμμύδι ½ ματσάκι άνηθος ½ ματσάκι μαϊντανός Φύλλα από 3 κλαδάκια δυόσμο 1 κουτ. …
Υλικά 300 γρ τραχανάς 4-5 κούπες ζωμός κοτόπουλο 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά 200 γρ γιαούρτι …
Υλικά 2 Πίτες για σουβλάκια 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο 300 γρ Σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 1 πρέζα …
Υλικά Για την ζύμη 200 γρ γιαούρτι 125 ml ελαιόλαδο 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη 1 …
Μια χορταστική και πεντανόστιμη πίτα. Η γλύκα της μελιτζάνας κάνει τέλεια αντίθεση με τη νοστιμιά του κιμά και της φέτας. …
Υλικά 1/2 κ. μανιτάρια, μεσαία λευκά agaricus 1/2 κ. μανιτάρια πλευρώτους 3 πράσα 3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) 1/2 …
Μια Πίτα πολύ ιδιαίτερη, όχι μόνο λόγω του περιεχομένου της αλλά και για την τεχνική της, τον τρόπο επεξεργασίας των …
Με την ιδιαίτερη γεύση του παστουρμά, αυτή η τραγανή πίτα θα σας ενθουσιάσει!
ΥΛΙΚΑ Για το φύλλο 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml νερό χλιαρό 3 κτΣ ελαιόλαδο 1 κτΣ …
Μια διαφορετική πίτα σας προτείνω κι εγώ με σπιτικό φύλλο που γίνεται ροδοκόκκινο και τραγανό κατά το ψήσιμο και περικλείει …