Ψάρια τηγανιτά σαβόρο
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Παλιά και παραδοσιακή συνήθεια είναι το μαγείρεμα του μπακαλιάρου την ημέρα του Ευαγγελισμού.Σε αυτήν την ανάρτησή μας θα βρείτε συγκεντρωμένες …
Υλικά 3 φέτες γαλέου 1 φλ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι (το χυμό) 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες 1 ντομάτα κομμένη σε …
Η μπουγιαμπέσα δεν είναι ένα πιάτο γκουρμέ. Τα υλικά είναι ελάχιστα, τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον παίζει βέβαια το ψάρι και …
Ψαράκι στο φούρνο με ντομάτα και κάπαρη. Ελαφρύ και νόστιμο. 1/2 κιλό γλαύκος σε φέτες λίγο αλεύρι για όλες τις …
Ένα φαγητό που δοκίμασα στην πεθερά μου σας γράφω σήμερα. Κάτι σαν τις σουπιές με σπανάκι, μόνο που εδώ έχουμε …
Υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο [χρησιμοποίησα κατεψυγμένο ] 4 κλωνάρια σέλινο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες 2 πιπεριές …
Υποχρεωτικά hot προδιαγραφών, τόσο μάλιστα που άλλο δεν παίρνει. Το φημισμένο χράιμι από καθαρό ψαχνό μεγάλου ψαριού σε πλούσια πικάντικη …
Ένα από τα ωραιότερα και νοστιμότερα ψάρια των ελληνικών θαλασσών είναι η συναγρίδα. Αυτή την φορά επέλεξα να την ψήσω …
Δεν είναι ακριβώς δική μου συνταγή αλλά την έφτιαξαι και μου πέτυχε. 20 σαρδέλες 2 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε …
Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη η τσιπούρα μας με χώρια τη σάλτσα της.
Μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, για να φτιάξουμε τις σαρδέλες, ή και το γαύρο μας. Βρασμένες μέσα στη …
Υλικά συνταγής 1.200 γρ. μπακαλιάρος παστός 500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή εμπορίου 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.γ. ζάχαρη 1 …
ΥΛΙΚΑ 4-5 τεμάχια μπακαλιαράκια κατεψυγμένα [ανάλογα τις μερίδες] 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε …
Υλικά 1 με 1/2 κιλό σαβρίδια 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες 1 κ.σ. ντοματοπελτέ μισό ματσάκι μαϊντανό 3/4 της κούπας λάδι …
Ο βακαλάος ή μπακαλιάρος είναι ψάρι του γένους Γάδος (Gadus) της οικογένειας των γαδιδών. Είναι ψάρι που εκτιμάται πολύ για …
Υλικά: 600γρ. μπακαλιάρο παστό (ξαρμυρισμένο στο νερό τουλάχιστον 12 ώρες αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές) και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια …
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να λέει όχι στις πατατούλες γιαχνί; Τα παιδιά ειδικά πρέπει να κάνουν τούμπες! Τις …
Μια διαφορετική πρόταση, γι᾿ αυτούς που τον βαρέθηκαν ή δεν τους αρέσει ο τηγανιτός βακαλάος και η σκορδαλιά.Γίνεται πολύ νόστιμο, …