Γαλακτομπούρεκο με καταίφι !!!
Υλικά 450 γρ. φύλλο κανταΐφι (1 πακέτο) 300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για το …
Υλικά 450 γρ. φύλλο κανταΐφι (1 πακέτο) 300 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα για το …
Σάμαλι πολίτικο ανταγωνιστικό του πιο υπέροχου ρεβανί της Βέροιας, γνωστό σαν “Ρεβανί Κοχλιούρου”, χωρίς να περιέχει αυγά.
Χειμώνα ή καλοκαίρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το σερβίρω μαζί με κάθε σιροπιαστό που φτιάχνω.
Κολλάει το στόμα μου μαζί του και δηλώνω πως το σάμαλι είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Η σχέση μου μαζί …
M’Hanncha είναι ένα παραδοσιακό Μαροκινό επιδόρπιο πολύ δημοφιλές και διεθνώς γνωστό, φτιαγμένο με φύλλα κρούστας και γέμιση αμυγδαλόπαστας. Τυλίγεται σε …
Πρόκειται για ένα αραβικό γλυκό με άρωμα ανατολής. Οι Άραβες στα γλυκά τους αγαπούν και χρησιμοποιούν πολύ το ροδόνερο αλλά …
250 γρ. φύλλο καταΐφι ΚΑΝΑΚΙ 75 γρ. φιστίκια Αιγίνης 100 γρ. βούτυρο Lurpak 1 φλ. νερό 1 φλ. ζάχαρη 1 …
Αυτό το καταπληκτικό γλυκό, μας έρχεται από το Μαρόκο και ο χαρακτηρισμός συγκλονιστικό δεν εμπεριέχει ίχνος υπερβολής. Το αντιλαμβάνεσαι μόλις …
Υλικά (για 16 μερίδες) 500 γραμ. κανταΐφι 1 κούπα λιωμένο βούτυρο 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη 500 γραμ. τριμμένο ανθότυρο …
ΓΛΥΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ Πανέμορφα γλυκά σιροπιασμένα τριανταφυλλάκια με άρωμα ροδόσταμο και υπέροχη ζουμερή γεύση! Ρομαντικό γλυκάκι που διάλεξα να σας παρουσιάσω …
Υπέροχα, πανεύκολα και ευωδιαστά γαλακτομπουρεκάκια ρολά με ανθόνερο!
Για την κρέμα: 8 ποτήρια γάλα 10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ( πολύ γεμάτες) 8 κ.σ. ζάχαρη 2 βανίλιες …
Υλικά Για 4-6 άτομα Για το σιρόπι 300 γραμμάρια ζάχαρη 250 γραμμάρια νερό 1 ½ κουταλιά του γλυκού ροδόνερο Για …