Χαμψοπίλαφο
Είναι ποντιακή συνταγή, χαμψία λέγονται οι γαύροι στα ποντιακά, εξ ου και το χαμψοπίλαφο. Πιο πολύ μανούρα έχει το φιλετάρισμα …
Είναι ποντιακή συνταγή, χαμψία λέγονται οι γαύροι στα ποντιακά, εξ ου και το χαμψοπίλαφο. Πιο πολύ μανούρα έχει το φιλετάρισμα …
Επιπλέον είναι η μέρα που επιτρέπεται σε όσους νηστεύουν να φάνε ψάρι αφού η νηστεία καταλύεται για χάρη αυτής της …
Η τσιλαδιά στη Μεσσηνία είναι ψάρι με σάλτσα τομάτας ενώ στη Κρήτη είναι λευκή πηχτή από κρέας. Δεν νομίζω πως …
Η κατάψυξη ήταν “τίγκα” από διάφορα… και είχα ήδη: καλαμάρια, σαρδελίτσα, γαλέο, μια μέτρια ροφό-σφυρίδα (την ετοιμάζω για σούπα) αλλά …
Μια νόστιμη εναλλακτική για να φτιάξετε τις γόπες σας!!! 1 κιλό γόπες 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 τριμμένη ντομάτα 3 …
Πρόκειται για μία παρασκευή που γίνεται με παστό μπακαλιάρο και μπόλικα κρεμμύδια στην κατσαρόλα, αλλά που μπορεί να ολοκληρωθεί και …
Η λέξη «σαβόρο» έχει ιταλικές ρίζες και χρησιμοποιείται για να περιγράψει σάλτσες που δίνουν γεύση αλλά και διατηρούν τηγανιτά ψάρια. …
Αυτό το φαγητό δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Είναι τόσο νόστιμο!! Η σταφίδα και το ξύσμα πορτοκάλι δίνουν τόση …
Υλικά Μπακαλιάρος 500 γρ. παστός ή κατεψυγμένος Κρεμμύδια ξερά 3 τεμ ψιλοκομμένα Πατάτες 500 γρ Ντομάτες 4 τεμ ξεφλουδισμένες, οι …
Μπορεί σαν τον μπακαλιάρο τον τηγανητό, στο τραγανό του κουρκούτι και την σκορδαλιά του στο πλάι, να μην συγκρίνεται τίποτα… …
Ο βακαλάος τσιλαδιά, μοιάζει πιό πολύ με στιφάδο, που το μαγείρμα του ολοκληρώνεται μέσα στον φούρνο. Μπορεί να γίνει και …