Νόστιμο φύλλο με μαγιά για πολλές πίτες και πιτάκια
Ιδανικό για τις πίτες μας τώρα με τις ζέστες! Αυτή η εποχή μπορώ να πω πως είναι η καλύτερη του …
Ιδανικό για τις πίτες μας τώρα με τις ζέστες! Αυτή η εποχή μπορώ να πω πως είναι η καλύτερη του …
Η ζύμη κουρού λίγο πολύ είναι η ίδια. Άλλος βάζει μαργαρίνη, άλλος ηλιέλαιο, άλλος γάλα άλλος γιαούρτι και πάει λέγοντας. …
Ένα υπέροχο, νόστιμο ζυμαράκι, πραγματικά για ό,τι τραβάει η όρεξή σας.
Έχω ανεβάσει πολλές πίτες αυτή όμως ξεπερνά κάθε προσδοκία. Έχει βέβαια λίγο φασαρία γιατί πρώτα ψήνουμε τα φύλλα και έπειτα …
Η ζύμη που κάνει τα καλύτερα ποντιακά τυρόψωμα (χατσαπούρι), πεϊνερλί και πιροσκί.
Υλικά – 1 πακέτο χωριάτικο φύλο (σπιτικό ή εμπορίου) – 4 αυγά – 130 γρ. τραχανάς – 350 ml γάλα …
920-950 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις 180 γρ. μαργαρίνη λιωμένη 2 αβγά 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 κ.γλ. …
Μια διπλή συνταγή! Και για βάση πίτσας και για την μεταμόρφωση της ζύμης αυτής σε πικάντικο σκορδόψωμο! Δοκιμάστε την!
Για μένα, οι φορές που φτιάχνω ένα ζυμάρι, ψωμί, φύλλο για πίτα, βάση για πίτσα ή τάρτα, κουλουράκια είναι χαλαρωτικές …
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ λίγο αλάτι 1 κ.σ. μαργαρίνη 1 κ.γ. σόδα χλιαρό …
Σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και για τον μπουφέ σας.
Πάμε να φτιάξουμε μια πανεύκολη ζύμη πίτσας και πίτσα με 1 κούπα χλιαρό νερό 2 κ.γ ξερή μαγιά 1 κ.γ. …
Υπάρχει καλύτερος μεζές από το ζεστό, ξεροψημένο πεϊνιρλί; Καταπληκτικός, γρήγορος, που γίνεται πάρα πολύ εύκολα, αλλά που, μέχρι να καταλάβεις …
Λίγο η περιέργεια λίγο ο αυτοσχεδιασμός της στιγμής λίγο η μαγιά που δεν είχα με οδήγησαν εχθές το πρωί σε …
Στην κουζίνα πάντα κάτι “μαγειρεύεται” και από κει και πέρα, μόλις θα εμφανιστεί στο πιάτο …εμφανίζονται οι δύο μικρές και …