Ζυμωτό πολύσπορο ψωμί
Υλικά (για 3 ορθογώνιες φόρμες 31 cm) 1 κιλό αλεύρι τύπου Μ 620 ml νερό χλιαρό 16 γραμμάρια ξηρή ή …
Υλικά (για 3 ορθογώνιες φόρμες 31 cm) 1 κιλό αλεύρι τύπου Μ 620 ml νερό χλιαρό 16 γραμμάρια ξηρή ή …
Αφράτο ζυμωτό ψωμί με πολύχρωμες πιπεριές, ελιές καλαμών πράσινες-μαύρες και φρέσκο βασιλικό, μοσχοβολάει νόστιμη ελληνική γη! Ένα ψωμί που το …
Υλικά για 2 καρβέλια: 10 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ 1/2 φακελάκι …
#Χριστουγεννιάτικο_τραπέζι…
Υλικά για την ζύμη 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια μαγιά ξερή 100 γρ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό …
Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο ζυμωτό ψωμάκι.Τη συνταγή την βρήκα από γνωστή εταιρία μύλων αλευριού.
Νομίζω ότι μετά από πολλούς πολλούς πειραματισμούς ήρθε η ώρα να σας δώσω τη συνταγή για το ψωμί που ζυμώνω …
Υλικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ Μαγιά νωπή ή ξερή 1 κύβος ή 1 φακελάκι Ζάχαρη 1 …
Αφού φτιάξαμε προζύμι από αλεύρι ζέας και κεφίρ, ήρθε η ώρα του ζυμώματος. Το μόνο που άλλαξα σε σχέση με …
ΥΛΙΚΑ 1κ. αλεύρι ζυμωτό 2 φακ. ξηρή μαγιά στιγμής 3 κουτ. του γλυκού αλάτι 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη 1 …
Αφράτο, ζυμωτό ψωμί στη φόρμα του κέικ. Είναι εύκολο σπιτικό ψωμί , πολύ μαλακό, νόστιμο, αφράτο, που τρώγεται γρήγορα. Όλοι …
ΥΛΙΚΑ 1,6 Kg αλεύρι (1 Kg αλεύρι για παραδοσιακά ζυμωτά και 0,6 Kg αλεύρι ολικής άλεσης) 60 gr νωπή μαγιά …
Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε το ψωμί που έτρωγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά και μέχρι τις αρχές του περασμένου …
ΥΛΙΚΑ1κιλο αλευρι χωριατικο μαλακο1/2κιλο αλευρι σκληρο1κουτ αλατι20γρ μαγια φρεσκιακαι προζυμι(θα μαθουμε αργοτερα την
ΥΛΙΚΑ 1κιλο αλευρι χωριατικο μαλακο 1/2κιλο αλευρι σκληρο 1κουτ αλατι 20γρ μαγια φρεσκια…
Ψωμί ζυμωτό με φρέσκο μάραθο Υλικά 1 ½ κούπα νερό χλιαρό 1 ½ κ. γ. ξηρή μαγιά 1 κ. γ. …
10 gr ξερή μαγιά ή 1 φακελάκι έτοιμη ζύμη (από τα ψυγεία του σούπερ μάρκετ) 500 gr αλεύρι για ψωμί …
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Αρχίζουμε το ζύμωμα …
Τίποτα δεν συγκρίνεται με την μυρωδιά του φρεσκοψημένου σπιτικού ψωμιού!Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.Διαλύουμε το αλάτι …
Το ψωμί, έτσι όπως με μεγάλωσε..Το ψωμί που με μεγάλωσε, το θυμάμαι πάντα με αγάπη και μου ξυπνά τις πιο …