Μια προσθήκη που ενθουσιάζει! Κλείνουμε τις αναρτήσεις του Απρίλη με ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο που απολαμβάνουμε σε όλη την Ελλάδα …
-
www.cretangastronomy.gr
-
Ήρθε στην άλλη άκρη του νομού, τέρμα Λιβυκό όπως λέω στους πανωμερίτες το γεωγραφικό προσδιορισμό του καλοκαιρινού μου σπιτιού. Τόση …
-
Το πιο χαρακτηριστικό σαρακοστιανό κρητικό πιάτο! Για την πρώτη νηστίσιμη ανάρτηση της φετινής Σαρακοστής διάλεξα το πιο νόστιμο, το πιο …
-
Μικρά ζαχαρωτά δακτυλίδια τυλιγμένα γύρω από χρωματιστά χαρτάκια στα οποία είναι γραμμένη μια μαντινάδα! Σημαδιακή και μελετημένη σχεδόν πάντα! Κάτι …
-
Οι τηγανίτες δεν είναι εφεύρεση της σύγχρονης μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Αντίθετα, είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που προέρχεται από τα …
-
Η φίλη μου έγραψε ότι έφτιαξε μελομακάρονα γεμίζοντάς τα με την γέμιση από τα πατούδα. Ελάττωσε τη ζάχαρη στη ζύμη …
-
Είτε νηστεύετε είτε όχι, προτείνω να τη δοκιμάσετε. Είναι πολύ υγιεινή, με λίγη ζάχαρη (τα σάκχαρα προέρχονται κυρίως από τις …
-
Η μαμά χρησιμοποιούσε ρύζι καρολίνα και το πιλαφάκι ήταν σχεδόν πάντα πετυχημένο, χυλωμένο αλλά όχι λασπωμένο, κάτι που προσωπικά δύσκολα …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Υλικά 2 κ. ντομάτες 4 αυγά 350 γ. απάκι (χοιρινό από Κρήτη) 400 γ. γραβιέρα Κρήτης λάδι αλάτι ελάχιστο… πιπέρι …
-
Αφήστε που μαζί με τυρί, όλα τούτα τα αρτοσκευάσματα που δεν είναι πολύ γλυκά, αποτελούν ιδανικό σνακ για τα παιδιά …
-
Από της πιο αγαπημένες μου σαλάτες!!
-
Φαγητό με λίγο μπελά, δεν λέω, αλλά δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι είναι διαχρονική αξία!! Η μόνη ίσως διαφορά …
-
Η «εκ των ων ουκ άνευ» σούπα της Ανάστασης! Η μαγειρίτσα δεν είναι παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης, με την έννοια …
-
Δείτε τη συνταγή της κρητικής μαραθόπιτας, δείτε τι σημαίνει “ καλά ζυμωμένη ζύμη” για να μπορεί να ανοίγει χωρίς να …
-
Σας έχουμε βίντεο για τον τρόπο που τυλίγουμε τα ντολμαδάκια. Αγαπημένο φαγητό !!!!!! Η συνταγή βρίσκεται μέσα αναλυτικά!
-
Θα μου πείτε τι δουλειά έχουν τέτοια εποχή τα εθιμικά κουλουράκια του Αγίου Δημητρίου; Πράγματι αποτελούν χαρακτηριστικό κέρασμα της εορτής …
-
Αυτή τη φορά επιστρέφει με σπιτικά χορτοπιτάκια, πιταράκια όπως τα λέει η ίδια. Εκείνη τα έφτιαξε με χόρτα που μάζεψε …
-
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ1 μικρή στρόγγυλη μυζήθρα ανάλατη ( 550-650 γρ. )1 αβγό2 βανίλιες1/2 κ. γλ. κανέλα (προαιρετικά)1/2 κιλό φύλλο κρούστας125 γρ. …
-
Γιατί αυτή η βδομάδα είναι Μακαρονού! Μακαρονού ή Τυρινή λέγεται η εβδομάδα που διανύουμε γιατί τυπικά έχει σταματήσει η κατανάλωση …
-
Τα ανθάκια, οι αθοί, οι αθουλένιοι, δηλαδή οι κολοκυθοανθοί είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της Κρήτης, συνήθως γεμιστοί με ρύζι, μαγειρεμένοι …