Τα Περέκ είναι απλά φύλλα για πίτες ( με αλεύρι νερό και λίγο λάδι) τα οποία τα στεγνώνουν στο τζάκι …
-
agapameandolmas.blogspot.gr
-
-
-
Υλικά συνταγής για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι 1 αυγό 1 φλιτζ. λευκό κρασί 1 φλιτζ. λάδι αλάτι για τη …
-
Υλικά συνταγής 4 αυγά 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 κεσεδάκια γιαούρτι παραδοσιακό 1 φλιτζ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι αλεύρι όσο …
-
-
Ωτία, ποντιακά… αυτάκια! Τα ωτία είναι πατροπαράδοτον ποντιακόν γλύκισμαν. Ομνέζ’νε με τ’ωτίν τ’αθρωπί και για τ’ατό λέγουν’ατα ωτία. Πηγή: βικιπαίδεια Σύμφωνα με την ποντιακή παράδοση, προσφέρονται …
-
Ισλί: Μια συνταγή από τις χαμένες πατρίδες μας έρχεται σήμερα από την Καβάλα
www.maresei.grby adminΣήμερα έχουμε πολύ μεγάλη χαρά! Δυο σχετικά νέοι φίλοι της οικογένειας και του maresei.gr, φίλοι από αυτούς που δεν ξέρεις …
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
Υλικά συνταγής 1 ψωμί (2 ημερών) κομμένο σε φέτες 2 αυγά 1 ½ ποτήρι φρέσκο γάλα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα …
-
Μία σούπα παραδοσιακή από τον πόντο με φρέσκα φασολάκια, ή αλλιώς πατιτσοσούρ.
-
Πολύ καυτερή σάλτσα για πολλές χρήσεις, ποντιακής καταγωγής!
-
Αφράτα και πεντανόστιμα πισία ποντιακά, πού δεν απορροφούν λάδι και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
-
Είναι καθαρά ποντιακή συνταγή, σε κάθε περιοχή της Καππαδοκίας την παρασκεύαζαν διαφορετικά. Λέγεται τανομένος σορβάς δηλαδή ανακατεμένη σούπα…
-
Σήμερα έχουμε παραδοσιακή νοστιμιά από τον Πόντο! Ποιός είπε ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε στην διάρκεια της νηστείας τους αγαπημένους …
-
-
-
Υλικά: – 1 λάχανο μεγάλο Για το αυγολέμονο: – 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν φλάουρ – 1 …
-
-
Πιο κάτω θα δείτε την συνταγή με τα βαρένικα που τρώγονται σκέτα «αρτυμένα» με βούτυρο γάλακτος αλλά είναι εξίσου πολύ …
-
6 φύλλα για περέκ ψημένα 60 ml. ελαιόλαδο 1 κούπα τυρί φέτα τριμμένο …