Ελάτε να δούμε πως κάνουμε την παραδοσιακή συνταγή της Βαρβαρίτσας, την οποία κάνουμε για την Γιορτή της Αγίας Βαρβάρας κάθε …
Συνταγές για βαρβάρα
-
-
Σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας συνηθίζουν ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας να φτιάχνουν κάποια γλυκά τα οποία καταναλώνουν οι ίδιοι …
-
Το έθιμο της Βορείου Ελλάδας., Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 €
-
Από μικρή είχα αδυναμία στη βαρβάρα. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί η μητέρα μου επέμενε να τη φτιάχνει μονάχα μια …
-
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. σιτάρι 1 κούπα αλεύρι καβουρδισμένο 1 κτΣ κύμινο καβουρδισμένο 1 – 1½ κούπα ζάχαρη 1 κούπα ταχίνι …
-
Τα Βάρβαρα, είναι ένας χυλός που ετοίμαζαν οι πιστοί την παραμονή της εορτής της Αγ. Βαρβάρας και τον μοίραζαν ανήμερα …
-
Μια συνταγή που προέρχεται από την θρησκευτική παράδοση του τόπου μας. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε την με τρεις τουλάχιστον φιλικές …
-
Όταν βράζετε σιτάρι μπορείτε να κρατήσετε το ζουμί και να φτιάξετε μια νηστίσιμη κρέμα…
- Results for {phrase} ({results_count} of {results_count_total})Displaying {results_count} results of {results_count_total}
-
4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Αγία Βάρβαρα και όπως συνηθίζετε εκείνη την ημέρα κάνουμε Βαρβάρα για καλή υγεία, η μαμά μου …
-
Εμαθα να φτιάχνω αυτό το γλυκό απο ένα βιβλίο καλογηρικής μαγειρικής του αρχιεπ. Δοσίθεου (Μονή Τατάρνας). Μου άρεσε τόσο πολύ …
-
-
Είναι μια λεπτή κρέμα με βάση το ζουμί του σιταριού• αυτό είναι το βασικό υλικό και υπάρχει μεγάλη γκάμα παραλλαγών …
-
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο (1 πακέτο)450 γρ. ταχίνι ζάχαρη όση θέλουμε400 γρ. σταφίδα ξανθιά300 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα…
-
-
-
Έθιμο στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας που προστατεύει τα μικρά παιδιά από τις αρρώστειες! Μοιράζουμε το γλυκό σε τρία τουλάχιστον …
-
-
Ξεπλένουμε το σιτάρι (300γρ.). Αν βρείτε την αιγυπτιακή ποικιλία καμούτ, προτιμήστε την.Το μουλιάζουμε το βράδυ σε 4-5 ποτήρια νερό.Το βράζουμε …