Δίπλες
Ένα παραδοσιακό γλύκισμα άμεσα συνδεδεμένο με τη γιορτή των Χριστουγέννων. Στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, βέβαια, το φτιάχνουν όλο το …
Σε μέγεθος μινιατούρας, για λιγότερες τύψεις! Εκτός από τα τριανταφυλλένια νηστίσιμα ξεροτήγανα , σε πολλές περιοχές της Κρήτης φτιάχνουν ένα …
Υλικά – 2 αυγά + 2 κρόκοι επιπλέον – 4 κ.σ. κονιάκ – 2 κ.σ. ελαιόλαδο – 1 κ.γ. αλάτι …
Κεφάλαιο Κρήτη, λοιπόν, κατηγορία γλυκά. Τα ξεροτήγανα τα έχουμε αναφέρει. Τα αυγοκαλάμαρα όμως; Ας θυμηθούμε μια παραδοσιακή, ξεχασμένη συνταγή για …
Υλικά συνταγής 5 αυγά 2 βανίλιες ? κ.γ. σόδα μαγειρική 1 πρέζα αλάτι 3 ½ φλ. Αλεύρι για Όλες τις …
Όταν η γιαγιά μου ξεκίναγε να φτιάξει πίτα, άρχιζα τα παρακάλια να κάνει τα φύλλα λίγο μεγαλύτερα, ώστε να περισσέψουν …
Από την Chef Τασούλα Κουφοπούλου Ημέρα προβολής 9/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή. ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη: 500 …
Υλικά 4 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 κουταλάκι τσαγιού μπέκιν 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού 3 αυγά 1 φλ. τσαγιού μέλι …
Οι γνωστές σε όλους μας δίπλες, ψημένες στο φούρνο. Υλικά 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο …