Αρωματικοί κουραμπιέδες για το γιορτινό τραπέζι
Καβουρδίζουμε καλά τα αμύγδαλα. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα. Ενσωματώνουμε τις …
Καβουρδίζουμε καλά τα αμύγδαλα. Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη να γίνουν κρέμα. Ενσωματώνουμε τις …
Τι πιο όμορφο, πιο γευστικό, πιο γιορτινό, πιο αμαρτωλό, από μία πιατέλα τίγκα στον κουραμπιέ; Κουραμπιέ αφράτο, κουραμπιέ κατάλευκο, κουραμπιέ …
Το αντίπαλον δέος του μελομακάρονου, ο αφράτος και μπισκοτένιος κουραμπιές! Σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων, οι κουραμπιέδες, ευωδιάζουν βούτυρο και γίνονται …
Το βασικό συστατικό φυσικά των κουραμπιέδων είναι το βούτυρο. Καλό είναι όταν φτιάχνουμε κουραμπιέδες να επιλέγουμε το καλύτερο βούτυρο που …
Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά. Βούτυρο,αλεύρι και λίγη ζάχαρη… Η πολλή ζάχαρη σφίγγει τους κουραμπιέδες. …
Υλικά (για 30-35 κουραμπιέδες) – 300 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο – 100 γρ. ζάχαρη άχνη και μπόλικη ακόμη για πασπάλισμα – …
400 γραμμάρια βούτυρο 160 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 2 αυγά 4 κ.σ. κονιάκ 800 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ …
…να μοσχομυρίσει αυτό το μαγικό άρωμα του φρέσκου βούτυρου που λιώνει. Να λιγουρευτούν οι γείτονες τους κουραμπιέδες σου, μόνο από …
Υλικά: 450-500 gr μαργαρίνη ή (και) βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 100 gr ζάχαρη άχνη για το ζυμάρι (και άλλα 400 …
Μυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι. Όλα όσα αναζητάτε σε έναν κουραμπιέ θα τα βρείτε σε αυτή τη συνταγή.
Το μαγικό μπισκοτογλυκό του Δεκεμβρίου κρύβεται στην άχνη και μυρίζει βούτυρο, άρωμα καβουρδισμένων αμύγδαλων και ροδόνερο. Κουραμπιέδες χιονάτοι. Τους κάναμε …
Εύκολοι αφράτοι τραγανοί κουραμπιέδες. Πραγματικά πολύ νόστιμοι. Γίνονται πολύ γρήγορα, ο μόνος κόπος το χτύπημα ζάχαρης-βούτυρου και το αποτέλεσμα είναι …
Λαδοκουραμπιέδες: η υγιεινή και light εκδοχή των κουραμπιέδων! Η συνταγή είναι παραδοσιακή και παλιά. Όπως λοιπόν όλες οι παραδοσιακές συνταγές …
Για 60-70 μικρούς κουραμπιέδες Υλικά 725 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ. φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 125 …
Το σετ των Χριστουγέννων είναι γνωστό. Μελομακάρονα-Κουραμπιέδες. Οταν ακούς μελομακάρονα σκέφτεσαι κουραμπιέδες και το αντίθετο. Είμαι σίγουρη ότι σε όλα …
Η λεξη kurabiye (κουταμπιέ) ειναι τουρκικη και σημαινει γενικα μπισκοτο. Οπως και πολλες αλλες, περασε και αφομοιωθηκε στο ελληνικο λεξιλογιο. …
Υλικά για μια δόση που βγάζει περίπου 50 κομμάτια -2 ταψιά του φούρνου-μισό κιλό βούτυρο γάλακτος μισό ποτηράκι του κρασιού …
ΥΛΙΚΑ400 γρ φυτινη 220 γρ ζαχαρη αχνη1κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ1βανιλιαενα σφηνακι κονιακ700γρ αλευρι για ολες τις χρησεις200γρ αμυγδαλααχνη για …
Κάθε φορά που τους φτιάχνω γίνονται ανάρπαστοι…. Υλικά 500 gr φρέσκο βούτυρο 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 2 φλιτζάνια του …
Τόσο αφράτα που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα! Τι χρειαζόμαστε: 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 γρ. corn flour …