Αφράτοι κουραμπιέδες
Αλεύρι, Βούτυρο, Άχνη – Ζάχαρη, Αυγό, Κονιάκ, Μοσχοκάρυδο, Αμύγδαλο, Ξηροί καρποί (όλα τα είδη), Βανίλια
Αλεύρι, Βούτυρο, Άχνη – Ζάχαρη, Αυγό, Κονιάκ, Μοσχοκάρυδο, Αμύγδαλο, Ξηροί καρποί (όλα τα είδη), Βανίλια
Τέλειοι αφράτοι κουραμπιέδες… και του χρόνου! ΥΛΙΚΑ 2φλ. βούτυρο 4φλ. αλεύρι 2φλ αμύγδαλο χοντροκομμένο (ασπρισμένα και ελαφρά καβουρδισμένο) 3/4 φλ. …
Ήρθε πάλι η ώρα να κάνουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια… Το ξεκίνημα έγινε ήδη με Spritz και γλυκά μπισκοτάκια και στη συνέχεια …
Το μαγικό μπισκοτογλυκό του Δεκεμβρίου κρύβεται στην άχνη και μυρίζει βούτυρο, άρωμα καβουρδισμένων αμύγδαλων και ροδόνερο. Κουραμπιέδες χιονάτοι. Τους κάναμε …
ΥΛΙΚΑ 2φλ. βούτυρο 4φλ. αλεύρι 2φλ αμύγδαλο χοντροκομμένο (ασπρισμένα και ελαφρά καβουρδισμένο) 3/4 φλ. ψιλή ζάχαρη 2 κρόκοι 1 1/2 …
ΥΛΙΚΑ: 600 gr. ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 2 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ 250 gr. ΖΑΧΑΡΗ ΨΙΛΗ 900 gr. ΑΛΕΥΡΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ …
Οι πιο τραγανοί και νόστιμοι κουραμπιέδες που φάγατε ποτέ!!!!!!!!!!!!!!
Υλικά για μια δόση που βγάζει περίπου 50 κομμάτια -2 ταψιά του φούρνου-μισό κιλό βούτυρο γάλακτος μισό ποτηράκι του κρασιού …
Οι πιο νόστιμοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα.
Υλικά: 2 – 2 1/2 κούπες αλεύρι 1/2 κιλό βούτυρο 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα ελαφρά 2 κρόκους αυγών …
Μια συνταγή για υπέροχους γεμιστούς κουραμπιέδες με έντονο άρωμα μαστίχας. Δοκιμάστε την και καλές γιορτές!
Κουραμπιέδες Υλικά 1 φλ. Βούτυρο 1/3 φλ. Ζάχαρη άχνη 2 φλ. Αλεύρι 1 κρόκο αυγού 1 κ. σούπας κονιάκ ½ …
Η συνταγή αυτή είναι μια από αυτές που φτιάχνει η μαμά μου, εύκολη και πετυχημένη. Το αμύγδαλο είναι χοντροκομμένο για …
υλικά 1 κιλό φρέσκο βούτυρο 1½ κιλό αλεύρι 150 γραμμ. ζάχαρη 4 κρόκους αυγών 1 ποτ. αλισίβα (σταχτόνερο)…
Είναι μια συνταγή που βρήκα σε ένα βιβλίο με παραδοσιακά γλυκά. Ένα βιβλίο ενός μάγειρα μοναχού που πήρα από το …
Δοκιμάστε τους και να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν ανάρπαστοι!
Η μαμά της Βασιλικής, παλιάς μου μαθήτριας και τώρα φοιτήτριας, μου έστειλε τους υπέροχους παραδοσιακούς κουραμπιέδες της που ξέρει ότι …
Οι κουραμπιέδες στις περισσότερες συνταγές εδώ στην Κρήτη αρωματίζονται με κανέλα και γαρύφαλλο και όχι με ανθόνερο. Επίσης τα αμύγδαλα …
Αυτή η συνταγή είναι αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα (πλάκα κάνω) και επειδή βλέπω ότι όλοι την λιγουρεύεστε και χωρίς πολλά, …
Δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς. Ποιος; Μα, ο kurabiye! Το όνομα του κουραμπιέ, προέρχεται από το …