Τσουρέκι πολίτικο με προζύμι
Ονειρεμένα πολίτικα τσουρέκια με προζύμι… μιαμ μιαμ!
Ονειρεμένα πολίτικα τσουρέκια με προζύμι… μιαμ μιαμ!
Εύκολα κορδονάτα τσουρέκια με προζύμι μαγιάς! Όταν πριν αρκετά χρόνια δημοσίευσα τη συνταγή μου για τα τσουρέκια με φυσικό προζύμι …
Πεντανόστιμα τσουρέκια με προζύμι, από τη Μαρία Παπασπύρου Γρηγοριάδη
Προζύμι τα καλά μικρόβια της φύσης. Μπορεί να γίνει από βασιλικό, κρεμμύδια, ντομάτα κ. Εδώ περιγράφουμε τη παρασκευή του από …
Η φουγκάσα, όπως και το πανετόνε, πρέπει να σταθεί μερικές ημέρες πριν καταναλωθεί, ώστε να ενισχυθούν τα αρώματα και η …
Τι να μας πει τώρα η μπυρομαγιά. Τις βάλαμε τα γυαλιά. Σαν τι γεύση τη δική μου δεν υπάρχει. ήρθα …
Τραγανά, πολύσπορα κρικάκια, φτιαγμένα με φυσικό προζύμι. Γιά το πρωινό, αλλά και γιά όλες τις ώρες, ως σνακ και μαζί …
Στο βιβλίο μου, Ψωμιά και ζύμες, υπάρχουν 2 συνταγές για Ζακυνθινή κουλούρα και οι δύο με μαγιά. Η διαφορά είναι …
Είναι πολύ απλή, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, θέλει μόνο τον χρόνο της, γιατί ως γνωστόν τον φυσικό προζύμι ακολουθεί …
Το penattone είναι ένα είδος γλυκού ψωμιού με καταγωγή από το Μιλάνο της Ιταλίας. Έχει σχήμα τρούλου με ύψος 12-15 …
Για το υγρό προζύμι έχουμε μιλήσει πριν ένα χρόνο όταν είδα το γιο μου στο Λονδίνο να ζυμώνει ψωμί με …
Ένα ψωμάκι, ειδικά φτιαγμένο γι’ αυτούς που αγαπούν την ξεροψημένη κόρα και συνηθίζουν ν’ αφήνουν την ψίχα. Είναι εξαιρετικά γευστικό, …
Καλή εβδομάδα και πάλι και …δεν είναι αργά για να δούμε μια συνταγή για λαγάνα που εκτός της καλής παρέας …
Αυτή είναι η τρίτη συνταγή για λαγάνα που δημοσιεύω, είχα ξεκινήσει με τα εύκολα, με την απλή λαγάνα με μαγιά …
Νομίζω ότι μετά από πολλούς πολλούς πειραματισμούς ήρθε η ώρα να σας δώσω τη συνταγή για το ψωμί που ζυμώνω …
ΥΛΙΚΑ για το προζύμι 1 κούπα -225 ml- κεφίρ (+2 κτΣ για το ανάπιασμα) 1 κούπα -225 ml- αλεύρι (+2 …
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα ψωμάκι που φτιάχνω αρκετά συχνά με το περίσσευμα απο την αναζωογόνηση του φυσικού μου προζυμιού. …
Υλικά για 4 μεγάλα τσουρέκια 200 gr γάλα 200 gr βούτυρο 250 gr ζάχαρη 4 gr μαστίχα 10 gr μαχλέπι …
Εδώ και καιρό είχα γράψει για ψωμί με αλεύρι ζέας, το οποίο είχα φτιάξει με προζύμι από κεφίρ. Ο λόγος …
16 Οκτωβρίου σήμερα, παγκόσμια ημέρα ψωμιού. Το ξέρετε ότι δεν είμαι και πολύ φανατική με τις ημέρες εορτασμού, αλλά τη …