Ραβανί (Ρεβανί) με ινδοκάρυδο
Αγαπημένο παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού. Το Ρεβανί ή Ραβανί είναι τέλειο με παγωτό, με γλυκό του κουταλιού ή σκέτο. Αυτή …
Αγαπημένο παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού. Το Ρεβανί ή Ραβανί είναι τέλειο με παγωτό, με γλυκό του κουταλιού ή σκέτο. Αυτή …
800 γρ. ρύζι γλασσέ καρολίνα 1100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 λίτρα νερό 250 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό 180 γρ. αμύγδαλα …
Το Γιαουρτίνι είναι ένα γλυκό επιδόρπιο με κυρίαρχο συστατικό του το αγνό πρόβειο γιαούρτι, αυτό με την κρούστα από πάνω, …
Ένα γλυκό αγαπημένο στην Ελλάδα αλλά και την Τουρκία. Σιροπιαστό και αφράτο, θυμίζει ανάλαφρο κέικ με τους κόκκους του σιμιγδαλιού …
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες …
Περιγραφή ζάχαρη 3 αυγά ξύσμα 1 μέτριου λεμονιού 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 4 κ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 …
ΓΛΥΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ Πανέμορφα γλυκά σιροπιασμένα τριανταφυλλάκια με άρωμα ροδόσταμο και υπέροχη ζουμερή γεύση! Ρομαντικό γλυκάκι που διάλεξα να σας παρουσιάσω …
Ένα απ’ τα πιο λατρεμένα μου γλυκά, χειμώνα – καλοκαίρι. Νοστιμότατο και με πάρα πολύ πλούσια γεύση.Φτιάξτε το και χαρείτε …
Με αμύγδαλα και ινδοκάρυδο γίνεται αυτό το νόστιμο ρεβανί.
Υλικά 1 1/2 πακέτο βούτυρο 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 6 αυγά ξύσμα πορτοκαλιού 2 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 φλ. σιμιγδάλι …
Από το βιβλίο μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση.
Υλικά 250 γρ. σπορέλαιο 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 4 αυγά 1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη 350γρ. σιμιγδάλι ψιλό …