80
Υλικά
- βούτυρο 70 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- μέλι 40 γρ
- βανίλια 2 τμχ
- μαχλέπι 5 γρ
- μαστίχα Χίου 3 κγ
- κακουλέ 8 γρ
- μαγιά νωπή 50 γρ
- αυγά 3 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- αλεύρι για τσουρέκια 650 γρ
Αν κλείσουμε τα μάτια μας και σκεφτούμε Πάσχα Ελληνικό, Πάσχα της Ορθοδοξίας η εικόνα που θα σχηματιστεί στο μυαλό μας θα είναι ένα λαχταριστό καλοψημένο Τσουρέκι με ένα κόκκινο αυγό. Αυτή είναι η θέα τού δικού μας, τού Ελληνικού Πάσχα!Άλλοτε εύκολο με απλές διαδικασίες κι άλλοτε περίπλοκο κι απαιτητικό το Τσουρέκι παραμένει το αγαπημένο αρωματικό, γλυκό ψωμί μικρών και μεγάλων. Έχει την πρωτοκαθεδρία στο Αναστάσιμο & στο Πασχαλινό μας τραπέζι μαζί με τα κόκκινα αυγά και τα κουλούρια. Έθιμα που σμίγουν και συμφιλιώνουν οικογένειες και φίλους
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es