85
Υλικά
- κασέρι 500 γρ
- τυρί φέτα 120 γρ
- τυρί κρέμα 100 γρ
- γαλοπούλα 100 γρ
- αυγά 2 τμχ
- πιπεριές πράσινες 0.5 τμχ
- καπνιστή πάπρικα 0.25 κφτ κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κφτ κγ
- γάλα φρέσκο 2 κσ
- φύλλο σφολιάτας 1 πκτ
- γάλα 1 κσ
- κεφαλοτύρι 1 κσ
Ένα από τα πιο διάσημα τυριά της πατρίδας μας είναι το κασέρι, και νομίζω πως αν βρεις ένα καλό κασέρι, μπορείς να δημιουργήσεις εξαιρετικά πράγματα, πέρα από το να το γευτείς αυτούσιο παρέα με καλό φρέσκο ζεστό ψωμάκι! Το συγκεκριμένο της πίτας μου ήταν από τη τυροκομική μονάδα Δ. Χατζηιωαννίδη και μου έδωσε πολύ καλή αφορμή για την αφράτη-πικάντικη κασερόπιτα που θα διαβάσετε πιο κάτω.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com