53
Υλικά
- κολοκύθα 450 γρ
- αλάτι 1 κγ
- καστανή ζάχαρη 50 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- χυμός πορτοκαλιού 50 ml
- κανέλα 2 κγ
- τζίντζερ 1 κγ
- κολοκύθα 400 γρ
- αυγά 4 τμχ
- μαγειρική σόδα 5 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- καστανή ζάχαρη 50 γρ
- ηλιέλαιο 225 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 10 γρ
- μέλι 70 γρ
- καστανή ζάχαρη 50 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 230 ml
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- πορτοκάλι 0.5 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- ζελατίνη 2 φύλλα
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- λευκή σοκολάτα 90 γρ
- χυμός καρότου 150 γρ
Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά είναι αυτή η συνταγή, την έχω κάνει πάρα πολλές φορές και δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Δεν έχει βούτυρο αλλά ηλιέλαιο, το μείγμα κολοκύθας είναι αρωματισμένο με μπαχαρικά βανίλια και χυμό. Γίνεται αφράτο ζουμερό, το ελαφρύ σιρόπι που του βάζω του δίνει πολύ άρωμα και γεύση χωρίς όμως να το βαραίνει.
Διάβασε τη συνταγή στο www.irinishomestylecooking.gr