by admin

Αγιολί, η κομψή Μεσογειακή σάλτσα σκόρδου

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Το αγιολί (aioli) είναι για μένα η απόλυτη εναλλακτική της σκορδαλιάς που δε με πειράζει στο στομάχι και ως τέτοια είναι εξαιρετικά πολύτιμη, ειδικά καθώς μπαίνουμε στη Σαρακοστή όπου η σκορδαλιά γίνεται μέρος της τελετουργίας αρκετών φαγητών της περιόδου. Γιατί όχι απλά με γλυτώνει από βαρύ στομάχι, αλλά βρίσκω το αγιολί πολύ πιο ευχάριστο και γευστικά ταιριαστό απ’ τη καλύτερη σκορδαλιά, ειδικά σε συνδυασμό με τηγανητό μπακαλιάρο ή παντζάρια. Γι’ αυτό και δεν χρησιμοποίησα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Χρυσελιάς αλλά το κλασικό, που έχει πιο ήπιο γευστικό στίγμα.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr
Κατηγορία: Σάλτσες
Περισσότερες συνταγές: αϊολί

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το caruso.gr