70
Υλικά
- αλεύρι 240 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- αυγά 5 τμχ
- αλάτι 2 γρ
- μαγιά μπύρας 20 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- λεμόνι 2 τμχ
- limoncello 250 ml
- κρέμα γάλακτος 400 ml
Οι Ναπολετάνοι, “Grand maître” του babà, (η περιοχή έχει μεγάλη παράδοση στο γλυκό αυτό), ισχυρίζονται ότι τρία είναι τα “μυστικά” του babà: το αλεύρι να είναι λίγο (περιορισμένο), να ακολουθηθούν ευλαβικά οι ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ στο φούσκωμα της ζύμης (τα “τρία φουσκώματα”) και τα υλικά να είναι πολύ καλά δουλεμένα.Η κλασσική συνταγή του babà είναι, βέβαια, με ρούμι. . Εδώ θα βρείτε μία “αιρετική” παραλλαγή της, με λικέρ limoncello.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr