71
Υλικά
- πατάτες 4 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- λευκό ξύδι 3 κσ
- λευκό κρασί 3 κσ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- αλάτι 1 κγ
Αλιάδα ή αγιάδα ειναι η σκορδαλια που φτιαχνουν στα Επτανησα. Η ονομασια της προερχεται απο την λεξη aglio (άλιο), που ειναι το σκορδο στα ιταλικα. Η αλιάδα, ειναι το αντιστοιχο του αϊολί (aiolì ή aglioli αλλα και alh-òli δηλαδη σκορδο και λαδι), σαλτσας πολυ διαδεδομενης στην Μεσογειο, απο την Ισπανια μεχρι την Καλαβρια, που παρασκευαζεται βασικα με σκορδο και λαδι, ενω προστιθεται πατατα, ασπραδι αυγου ή γαλα για να παρει κρεμωδη υφη...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com