by admin

ΑΛΙΑΔΑ - ALΙADA

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

Αλιάδα ή αγιάδα ειναι η σκορδαλια που φτιαχνουν στα Επτανησα. Η ονομασια της προερχεται απο την λεξη aglio (άλιο), που ειναι το σκορδο στα ιταλικα. Η αλιάδα, ειναι το αντιστοιχο του αϊολί (aiolì ή aglioli αλλα και alh-òli δηλαδη σκορδο και λαδι), σαλτσας πολυ διαδεδομενης στην Μεσογειο, απο την Ισπανια μεχρι την Καλαβρια, που παρασκευαζεται βασικα με σκορδο και λαδι, ενω προστιθεται πατατα, ασπραδι αυγου ή γαλα για να παρει κρεμωδη υφη...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Σαλάτες
Περισσότερες συνταγές: αλιάδα, σκορδαλιά

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com