49
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- αλεύρι κίτρινο 200 γρ
- μαγιά ξερή 3 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ξύδι 1 κσ
- αλάτι 1 κγ
- πορτοκαλί κολοκύθα 1200 γρ
- γραβιέρα 300 γρ
- κεφαλοτύρι 200 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- κανέλα 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 40 ml
Αν δεν έχεις δοκιμάσει την πορτοκαλί κολοκύθα ή γλυκοκολοκύθα σε συνταγή για πίτα αλλά αλμυρή, τότε “χάνεις” αλλά γι΄αυτό είμαι εδώ για εσένα! Την συνταγή για αλμυρή κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα, γραβιέρα και αρσενικό Νάξου την μοιράστηκα πρώτη φορά στο Olive. Όταν γνώρισα την γιαγιά Ευτυχία το 2007 μόλις είχα ξεκινήσει να το blogging. Κάποια στιγμή της εξήγησα τί ακριβώς έκανα, την επομένη με πήρε τηλέφωνο. Η αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι μια δική μου παραλλαγή, το χειροποίητο φύλλο «της» αξεπέραστο.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr