Υλικά
- αμύγδαλα 500 γρ
- αυγά 8 τμχ
- ζάχαρη 360 γρ
- φρυγανιά 260 γρ
- βιτάμ 250 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 φακ
- βανίλια 2 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- λικέρ πορτοκάλι 0.5 ποτ κρασ
- κονιάκ 0.5 ποτ κρασ
- αμαρέτο 0.5 ποτ κρασ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- ζάχαρη 4.5 ποτ
- χυμός λεμονιού 1 κγ
Ένα δροσερό, καλοκαιρινό γλυκό, ιδανικό για όσους αγαπάνε τα αμύγδαλα.
Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του, που αρέσει σε μεγάλους και παιδιά.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς σαντιγύ, και να το συνοδέψουμε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.
Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του, που αρέσει σε μεγάλους και παιδιά.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς σαντιγύ, και να το συνοδέψουμε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com