105
Υλικά
- ελαιόλαδο 3.5 κσ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- χυμός πορτοκαλιού 50 ml
- μέλι 1.5 κσ
- κύμινο 1 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- κόλιαντρο 0.25 κγ
- μπαχάρι 0.25 κγ
- πιπέρι καγιέν 0.25 κγ
- ρεβίθια 400 γρ
- καρότο 500 γρ
- σταφίδες μαύρες 40 γρ
- δυόσμος 1 ματσ.
- κόλιανδρο 1 ματσ.
- αμύγδαλα 60 γρ
- κρεμμύδια 2 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
Αν υπάρχει ένα αρωματικό που πραγματικά με συνεπαίρνει, αυτό είναι ο φρέσκος κόλιαντρος. Όπου και να τον βάλει κανείς, αναβαθμίζεται το πιάτο αυτομάτως, ενώ τη γεύση του δεν τη φτάνει κανένα άλλο, εκτός ίσως από το βασιλικό. Η σημερινή συνταγή που σας δίνω είναι τέλεια για αυτήν την εποχή που τα καροτάκια είναι τρυφερά, τα μυρωδικά καταπράσινα και τα πορτοκάλια και τα λεμόνια ακόμη ζουμερα!
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu