93
Υλικά
- φύλλο Βηρυτού 1 συσκ
- γάλα φρέσκο 1600 ml
- κατσικίσιο γάλα 1600 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ
- κορν φλάουρ 60 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο 30 γρ
- βανιλίνη 1 τμχ
- αλάτι 0.25 κγ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 2 κσ
- νερό 2 κσ
- ελαιόλαδο 50 ml
Ποια είναι η ωραιότερη γλυκιά πίτα; Μα φυσικά η γαλατόπιτα, που αν είναι φτιαγμένη όπως πρέπει δε μένει «φύλλο» και εφόσον διανύουμε την εβδομάδα της Τυρινής η ανοιχτή γαλατόπιτα είναι ιδανική! Η γαλατόπιτα, όπως άλλωστε οι περισσότερες ελληνικές παραδοσιακές πίτες έχει αρκετές παραλλαγές....
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr