108
Υλικά
- χοιρινή μπριζόλα 2 κιλ
- προβολόνε 600 γρ
- κασέρι 600 γρ
- γραβιέρα 600 γρ
- σαλάμι 300 γρ
- σαλάμι αέρος 150 γρ
- πατάτες 2 κιλ
Η σημερινή γιορτινή συνταγή έχει ιταλική προέλευση και την ετοίμασαν τα ξαδέλφια μας από την Ιταλία.Ονομάζεται arista di maiale farcita, δηλαδή χοιρινή μπριζόλα χωρίς κόκκαλο σε ένα ενιαίο κομμάτι, γεμισμένη με λεπτές φέτες πικάντικου σαλαμιού και τυριού προβολόνε.Τα ξαδέλφια μου μου είπαν ότι η συνταγή μάλλον προέρχεται από την περιοχή της Καλαβρίας, καθώς το είδος του σαλαμιού που χρησιμοποιείται προέρχεται από αυτήν την περιοχή.Το φτιάχνουν σε διάφορες εορταστικές περιστάσεις όπως αυτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Είναι πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό και παρ' ότι ψήνεται στον
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com