141
Υλικά
- αρνάκι 1200 γρ
- κατσικάκι 1200 γρ
- ελαιόλαδο 0.75 κούπα/ες
- ροζέ κρασί 0.5 κούπα/ες
- λευκό κρασί 0.5 κούπα/ες
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σταμναγκάθι 700 γρ
- λεμόνι 2 τμχ
- αλάτι -
- γιαούρτι -
- τυρί κρέμα -
Το κρέας λοιπόν που συνδέεται άρρηκτα με το κρητικό αποκριάτικο τραπέζι είναι το κρέας των αμνοεριφίων. Εκτός από ψητό, το συνηθίζουμε συνδυασμένο με χόρτα ή λαχανικά και τις περισσότερες φορές το αυγοκόβουμε με αυγολέμονο. Τα φρικασεδάκια είναι τα αγαπημένα αποκριάτικα πιάτα ιδιαίτερα για την κρεάτινη, την Α’ Αποκριά.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com