125
Υλικά
- αρνίσιο μπούτι 2 κιλ
- μπόλιες 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- κυδώνια 5 τμχ
- μαυροδάφνη 0.5 φλ
- κρέμα βαλσαμικού 0.25 φλ
- ζωμός κοτόπουλο 1.33 φλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- κύμινο 0.5 κγ
- κάρδαμο 0.5 κγ
- κόλιανδρο 0.5 κγ
- κανέλα 0.5 ξύλο/α
- βούτυρο 1 κσ
- αλεύρι 1 κσ
Χειμωνιάτικο τρυφερό κρέας με υπέροχη γεύση κι αρώματα. Ότι πρέπει για κυριακάτικο τραπέζι. 2 κιλά αρνίσιο μπούτι με κόκαλο ή ενιαίο κομμάτι αρνί χεράκι-σπάλα 1 μικρό κομμάτι μπόλια (προαιρετικά) αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 ολόκληρες σκ. σκόρδο με την φλούδα τους 5 κυδώνια 1/2 φλ. μαυροδάφνη 1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Παν της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος 1 +1/3 φλ. ζωμό κότας 1 πορτοκάλι ακέρωτο από 1/2 κ.γ. σπόρους-κόκκους, κύμινο, κάρδαμο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι 1/2 ξύλο κανέλα 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. αλεύρι ρύζι για το σερβίρισμα
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr