51
Υλικά
- αρνί 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- κουρκουμάς 1 κγ
- μπαχάρι 1 κγ
- λευκό κρασί 0.5 φλ
- ντομάτα 250 γρ
- δεντρολίβανο 1 κσ
- ρίγανη 1 κσ
- ρύζι καρολίνα 1.5 φλ
- αυγά 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
Όπως θα διαβάσατε και στον τίτλο της συνταγής, το σημερινό φαγητό συνδυάζει το κλασικό κοκκινιστό που όλοι γνωρίζουμε, με το αβγολέμονο! Κι όμως! Όχι μόνο γίνεται, αλλά είναι και εκπληκτικά νόστιμο! Πρόκειται για συνταγή που την έχω μάθει από την οικογένεια, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καλαμάτα. Εκεί στα γύρω χωριά, είναι παραδοσιακός τρόπος μαγειρικής για το αρνί, αλλά και για τον κόκορα! Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να θυμίζει ριζότο, στο λίγο πιο αραιό του.
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com