127
Υλικά
- ζυγούρι 2 κιλ
- αρνί 2 κιλ
- κρεμμύδια 5 τμχ
- σκόρδο 7 σκελ
- λευκό κρασί 1 φλ
- ντομάτα 1 τμχ
- μπαχάρι 1 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 8 τμχ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- χοντρά μακαρόνια 500 γρ
- μυζήθρα 200 γρ
- ανθότυρο 200 γρ
Το Κυριακάτικο φαγητό στο σπίτι, τουλάχιστον στο δικό μας, είναι σχεδόν θεσμός να είναι ένα χορταστικό comfort food, ειδικά όταν ο καιρός μας τα χαλάει λίγο... Και φυσικά ένα από τα αγαπημένα μας τέτοια φαγητά είναι το κοκκινιστό αρνάκι, ειδικά όταν συνοδεύεται από χοντρά μακαρόνια με μπόλικη χωριάτικη μυζήθρα ή ξερό ανθότυρο τριμμένο από πάνω... Ειδικά σήμερα όμως, αποφασίσαμε να διαφοροποιήσουμε λίγο τη συνηθισμένη μας συνταγή και να μαγειρέψουμε το αρνί όπως το μαγειρεύουν στη Σαμοθράκη, δηλαδή με λίγη ντομάτα και πολλά κρεμμύδια!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com