154
Υλικά
- αλεύρι 300 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
- μαργαρίνη 3 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 0.75 φλ
- ταχίνι 100 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- μέλι 1.5 κσ
- ξύσμα πορτοκαλιού 1 κγ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- κανέλα 1 κγ
- σησαμέλαιο 6 κσ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ. αλεύρι περίπου
1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ
λίγο αλάτι
1/2 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο
3 κ.σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3/4 φλ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
100 γρ. ταχίνι
100 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 βανίλια
1 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
5-6 κ.σούπας σησαμέλαιο, όσο σηκώσει η γέμιση
κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα
Διάβασε τη συνταγή στο www.e-sofia.gr