44
Υλικά
Η συνταγή για αχνιστή γλιστρίδα με γαλομυζήθρα και καραμελωμένα ντοματίνια, θα σου λύσει την απορία πώς αλλιώς να την χρησιμοποιήσεις εκτός από σαλάτα.
Για την ακρίβεια στο Μεξικό λατρεύουν την γλιστρίδα, η πιο γνωστή συνταγή ονομάζεται Verdolagas όπου πρόκειται για κοκκινιστή με χοιρινό, “ρίξε” μια ματιά εδώ.
Στην Ελλάδα ενώ υπάρχει σε αφθονία συνηθίζεται κυρίως να τρώγεται ωμή σε σαλάτες, βραστή, άντε και τουρσί.
Η ελληνική “άγρια” γλιστρίδα είναι η πιο νόστιμη, σε σχέση με την ήμερη που χρησιμοποιείται συνήθως στα εστιατόρια του εξωτερικού.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr